אוכל זה החיים

מתכון לניוקי ברוטב חמאה

ניוקי ברוטב חמאה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

ניוקי ברוטב חמאה הוא מאכל איטלקי קלאסי המשלב כופתאות תפוחי אדמה רכות עם רוטב חמאה עשיר וקטיפתי. מנה זו, שמקורה באזורים הצפוניים של איטליה, במיוחד לומברדיה ופיימונטה, צברה פופולריות ברחבי העולם בזכות הפשטות, האלגנטיות והטעמים המענגים שלה. אחד הדברים הטובים במתכון זה עבור מי שמחפש רוטב לניוקי – מאד טעים ומאד קל להכנה.

מתכון לניוקי ברוטב חמאה – כדאי לדעת:

  • כמות: 4 מנות 
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • דרגת קושי: קלה

איך להכין ניוקי ברוטב חמאה – רכיבים

  • 500 גרם (בערך 2 כוסות) תפוחי אדמה
  • 200 גרם (½ כוסות) קמח לכל מטרה
  • 1 ביצה גדולה, טרופה קלות
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 115 גרם (½ כוס) חמאה ללא מלח
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • עלי מרווה טריים (לא חובה, לקישוט)
  • גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה, להגשה)

הוראות הכנת ניוקי ברוטב חמאה

  1. מרתיחים את תפוחי האדמה: מניחים את תפוחי האדמה השלמים (לא קלופים) בסיר גדול עם מים מומלחים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך כאשר מחוררים במזלג, כ-15-20 דקות. מסננים ומצננים מעט.
  2. מכינים את בצק תפוחי האדמה: מקררים מעט את התפוחי אדמה, מקלפים אותם ומועכים אותם עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים את הפירה לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את הקמח, הביצה הטרופה, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד שנוצר בצק רך.
  3. מעצבים את הניוקי: מפזרים משטח עבודה נקי בקמח. קח חלק מבצק תפוחי האדמה וגלגל אותו לחבל ארוך בקוטר של כ-2 ס"מ. חותכים את החבל לחתיכות קטנות באורך של כ-2 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר.
  4. יוצרים את החריצים: לוקחים כל חתיכת בצק קטנה ומגלגלים אותה בעדינות על גב מזלג או קרש ניוקי ליצירת רכסים בצד אחד ושקע קל בצד השני. מניחים את הניוקי שנוצרו על תבנית או מגש מקומחים קלות.
  5. מבשלים את הניוקי: מביאים סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה. זורקים בזהירות את הניוקי למים הרותחים. מבשלים עד שהם צפים על פני השטח, בדרך כלל תוך 2-3 דקות. מוציאים את הניוקי המבושלים בעזרת כף מחוררת ומעבירים אותם למסננת לניקוז הנוזלים.
  6. רוטב לניוקי – מכינים את רוטב החמאה: במחבת או סיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון ומבשלים עד שהוא ריחני ומזהיב קלות, כ-1-2 דקות. שימו לב לא לשרוף את השום.
  7. מאחדים רוטב ניוקי וחמאה: מוסיפים למחבת עם רוטב החמאה את הניוקי המבושלים. שימו לב כי הניוקי מצופה ברטוב בצורה אחידה. הפשרו לניוקי להתחמם במשך דקה או שתיים.
  8. מגישים: מעבירים את הניוקי לצלחות או קערות הגשה. מקשטים בעלי מרווה טריים אם רוצים ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת לתוספת טעם. מגישים מיד בעודו חם.

10 סיבות למה כדאי לכם לנסות ניוקי ברוטב חמאה

  1. אוכל מנחם: ניוקי ברוטב חמאה מספק חווית אכילה חמימה ומנחמת, מה שהופך אותו למושלם ללילות נעימים או כאשר אתם זקוקים לפינוק קולינרי קטן.
  2. מנה רב תכליתית: מנה זו משמשת כמנה עיקרית טעימה או כתוספת שמשתלבת היטב עם מגוון חלבונים, כגון עוף בגריל, שרימפס צרוב או ירקות צלויים.
  3. קל להכנה: למרות המוניטין הגורמה שלו, הכנת ניוקי תוצרת בית היא קלה ופשוטה, ורוטב החמאה דורש מאמץ מינימלי.
  4. חביב הקהל: ניוקי ברוטב חמאה אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לארוחות משפחתיות או מפגשים.
  5. ניתן להתאמה אישית: ניתן להוסיף מרכיבים שונים כדי לשפר את טעמי המנה, כמו עשבי תיבול טריים, גבינת פרמזן, או אפילו נגיעה של גרידת לימון.
  6. ידידותי לצמחונים: המתכון הזה הוא צמחוני, מה שהופך אותו מתאים למי שמקפיד על תזונה נטולת בשר או מעדיף אפשרויות צמחוניות.
  7. חסכוני לתקציב: ניוקי הוא מרכיב במחיר סביר, ועם כמה מצרכי מזווה בלבד, אתם יכולים ליצור ארוחה טעימה ומשביעה.
  8. זמן בישול מהיר: ניתן להכין את המתכון ולהגיש אותו תוך 30 דקות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור לילות שבוע עמוסים או כאשר אתה קצרים בזמן.
  9. עשיר בחומרים מזינים: ניוקי, העשוי בעיקר מתפוחי אדמה, מספק מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמין C ואשלגן.
  10. הרפתקה קולינרית: נסיון בהכנה מנה איטלקית מסורתית מאפשרת לכם לחקור את העולם המגוון של המטבח האיטלקי ולהתענג על הטעמים האותנטיים של האזור.

חלופות למתכון

  • וריאציה כשרה: ודאו כי כל המרכיבים בהם אתם עושים שימוש בעלי תעודת כשרות. אם אתם משתמשים בבשר השתמשו במרגרינה במקום חלב. 
  • אפשרות ללא גלוטן: החליפו את הקמח לכל מטרה בקמח ללא גלוטן או שילוב של קמח ללא גלוטן ועמילן תפוחי אדמה. כוונו את הכמות לפי הצורך כדי להגיע לאלסטיות הרצויה של הבצק

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול 

  • מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים אך לא מבושלים יתר על המידה, שכן לחות יתר עלולה להשפיע על מרקם הניוקי.
  • הימנעו מערבוב יתר של הבצק כדי למנוע מהניוקי להתקשות. מערבבים עד שהמרכיבים פשוט מתאחדים.
  • מקמחים קלות את משטח העבודה ואת הידיים בעת עיצוב הניוקי כדי למנוע הידבקות.
  • נסו לשלב תוספות עשבים שונות כגון טימין או רוזמרין כדי להחדיר טעמים נוספים לרוטב החמאה.
  • למגע של טריות, סחטו מעט מיץ לימון מעל הניוקי המבושלים לפני ההגשה.
  • שיקלו לטגן במחבת את הניוקי המבושלים בחמאה לאחר הרתיחה כדי להוסיף מרקם פריך לחלק החיצוני.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן