ניוקי ברוטב רוזה הוא מנה איטלקית מענגת המשלבת כופתאות תפוחי אדמה רכות כרית עם רוטב שמנת על בסיס עגבניות.
מאמינים כי מקורו של מתכון זה באזורים הצפוניים של איטליה, שם הניוקי הוא אוכל מנחם ומאוד אהוב ופופולרי. הרוטב מקבל את הגוון הוורוד היפהפה שלו מהשילוב של עגבניות בשלות ונגיעת שמנת, וכתוצאה מכך נוצרת לה מנה טעימה ומשביעה.
ניוקי ברוטב רוזה – כדאי לדעת:
- זמן הכנה: זמן ההכנה הוא 30 דקות.
- תפוקה: ניתן להנות ממנו בין 4-6 אנשים.
- רמת הקושי: רמת הקושי של המתכון הוא בינוני.
איך להכין ניוקי ברוטב רוזה – רכיבים
- – עבור הניוקי –
- 800 גרם תפוחי אדמה (רצוי זנים עמילניים כמו רוסט או יוקון גולד)
- 200 גרם קמח לכל מטרה
- 1 ביצה גדולה, טרופה
- מלח לטעימה
- – לרוטב הרוזה –
- 400 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 200 מ"ל שמנת בישול
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלי בזיליקום טריים, לקישוט
איך מכינים ניוקי ברוטב רוזה – הוראות מתכון
- מתחילים בהכנת הניוקי. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות. מרתיחים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים, ואז מסננים ונותנים להם להתקרר מעט.
- לאחר שתפוחי האדמה מתקררים מספיק כדי להתמודד, מועכים אותם היטב עד שלא נשארים גושים. אתה יכול להשתמש במועך תפוחי אדמה או במחבט לשלב זה.
- מעבירים את הפירה לקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את הביצה הטרופה ומתבלים במלח. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עדינה של התערובת עד שנוצר בצק רך.
- היזהרו לא לעבוד יתר על המידה על הבצק, כי זה יכול להפוך את הניוקי לדחוס.
- מחלקים את הבצק לחלקים קטנים יותר ומרדדים כל חלק לחבלים ארוכים בקוטר של כ-2 ס"מ. חותכים את החבלים לחתיכות בגודל ביס, באורך של כ-2 ס"מ.
- לחלופין, אפשר ללחוץ את הניוקי על מזלג ליצירת רכסים, מה שעוזר לרוטב להיצמד לכופתאות.
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. זורקים את הניוקי למים הרותחים ומבשלים עד שהם צפים לפני השטח, מה שאמור לקחת בערך 2-3 דקות.
- השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר את הניוקי המבושלים לצלחת מרופדת במגבת כדי להסיר עודפי מים.
- – כעת, נעבור להכנת רוטב הרוזה –
- במחבת או סיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהבצל הופך שקוף והשום ריחני.
- מוסיפים למחבת את קוביות העגבניות, רסק העגבניות, האורגנו המיובש והבזיליקום המיובש. מערבבים היטב לאיחוד ונותנים לרוטב להתבשל כ-10 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחד.
- מנמיכים את האש לנמוכה ויוצקים פנימה את השמנת. מערבבים בעדינות כדי לשלב את השמנת ברוטב העגבניות. מבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- לאחר שהרוטב הסמיך מעט, מוסיפים למחבת את הניוקי המבושלים. זורקים בעדינות את הניוקי ברוטב הוורדים עד שהם מצופים היטב.
- מגישים מיד את הניוקי ברוטב רוזה, מעוטרים בעלי בזיליקום טריים.
סיבות לנסות ניוקי ברוטב ורדים
- טעם שמימי: השילוב של ניוקי עדין ורוטב ורדים שמנת יוצר תערובת הרמונית של טעמים שאי אפשר לעמוד בפניה.
- אוכל מנחם במיטבו: ניוקי ברוטב ורדים הוא מנה מנחמת ומשביעה שמחממת את הלב והנשמה.
- גיוון: ניתן להתאים את הרוטב לטעמך על ידי הוספת עשבי תיבול, תבלינים או ירקות נוספים לטוויסט ייחודי.
- הגשה אלגנטית: הרוטב הוורוד התוסס והניוקי העדין הופכים את המנה הזו לתוספת מדהימה מבחינה ויזואלית לכל שולחן.
- ידידותי למשפחה: ילדים ומבוגרים כאחד נהנים מהמרקם הרך והלעיס של הניוקי, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לארוחות משפחתיות.
- אפשרות צמחונית: מתכון זה מושלם לצמחונים מכיוון שהוא אינו מכיל בשר או דגים.
- יתרונות תזונתיים: ניוקי הוא מקור טוב לפחמימות, בעוד שרוטב הוורדים מספק ויטמינים מעגבניות וסידן משמנת.
- מאכיל קהל גדול: מתכון זה מתאים להגשה של קבוצה של 4 עד 6 אנשים, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור התכנסויות או ארוחות ערב משפחתיות.
- חיסכון בזמן: עם זמן הכנה של כ-30 דקות, המתכון הזה מאפשר לכם ליהנות מארוחה ביתית טעימה בזמן קצר יחסית.
- קושי בינוני: המתכון הזה אמנם דורש כמה כישורי בישול בסיסיים, אבל הוא לא מסובך מדי, מה שהופך אותו לנגיש למגוון רחב של בשלנים ביתיים.
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן לבצע את ההתאמות הבאות:
- החליפו את הקרם הכבד בחלופה שאינה חלבית כמו קרם קוקוס או קרם קשיו.
- יש לוודא שכל המרכיבים, כולל רסק עגבניות, כשרים.
- אם תרצה, אתה יכול להחליף קמח ללא גלוטן בקמח לכל מטרה להכנת ניוקי ללא גלוטן.
טיפים לשיפור המתכון
- להעצמת טעם הניוקי אפשר להוסיף לתערובת הבצק גבינת פרמזן או פקורינו מגורדת.
- התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים ברוטב, כמו טימין טרי או קורט פתיתי צ'ילי, כדי להתאים את הטעם לטעמך.
- לאפשרות קלה יותר, שקול לאפות את הניוקי במקום להרתיח אותם. פשוט מסדרים את הניוקי הלא מבושלים בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפייה, מברישים אותם בשמן זית ואופים ב-200 מעלות צלזיוס כ-20 דקות או עד שהם מזהיבים וקצת פריכים.
- כדי לשדרג את המראה מטפטפים מערבולת של בלסמי או מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה על המנה לפני ההגשה.
תיהנו מהטעמים המענגים והמרקמים המנחמים של מתכון ניוקי ברוטב רוזה הטעים הזה!
יתרונות תזונתיים ניוקי ברוטב רוזה
ניוקי ברוטב ורדים מציע מספר יתרונות תזונתיים:
- פחמימות: תפוחי האדמה בניוקי מספקים מקור טוב לאנרגיה מפחמימות מורכבות.
- ויטמינים: העגבניות הבשלות ברוטב הוורדים עשירות בויטמינים A ו-C, החיוניים לשמירה על מערכת חיסון בריאה וקידום בריאות העור.
- סידן: תוספת שמנת לרוטב הרוזה תורמת לתכולת הסידן של המנה, מקדמת עצמות ושיניים חזקות.
- נוגדי חמצון: עגבניות מכילות נוגדי חמצון כמו ליקופן, אשר נקשר לסיכון מופחת לסוגים מסוימים של סרטן ומחלות לב.


