עוגת דבש כמו של סבתא, מכירים? רובנו כנראה גדלנו על העוגה הזאת.
עוגת דבש של סבתא, המכונה גם "מדוביק" בחלק ממדינות אירופה, היא קינוח מענג המשלב את המתיקות הטבעית של הדבש עם שכבות של ציפוי רך וקרמי. מתכון זה ידריך אותך ביצירת עוגת דבש של סבתא, לחה וטעימה שמושלמת לכל אירוע.
כדאי לדעת – מדובר על עוגת דבש חלבית. במידה ואתם רוצים עוגת דבש פרווה – ניתן לוותר על הציפוי שמכיל חלב ושמנת.
איך להכין עוגת דבש של סבתא – הרכיבים
- – לשכבות העוגה –
- 250 גרם קמח
- 150 גרם דבש
- 100 גרם סוגר
- 3 ביצים גדולות
- 60 מיליליטר שמן צמחי
- 1 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- – לציפוי –
- 500 מיליליטר שמנת כבדה
- 200 גרם חלב מרוכז ממותק
איך מכינים עוגת דבש הכי טעימה בעולם צעד אחר צעד
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערת ערבוב מערבבים דבש וסוכר. מערבבים עד להטמעה טובה.
- מוסיפים ביצים אחת אחת, מערבבים היטב לאחר כל הוספה.
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה וקורט מלח.
- מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, ומערבבים עד שנוצר בצק חלק.
- מחלקים את הבצק ל-7 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק (עובי של כ-0.3 ס"מ) על משטח מקומח.
- מניחים כל עיגול בצק על נייר אפייה ואופים 5-7 דקות או עד שהם מקבלים צבע זהוב. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר.
- להקצפה, מקציפים את השמנת הכבדה עד שנוצרות פסגות נוקשות.
- מקפלים פנימה בהדרגה את החלב המרוכז הממותק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מורחים שכבה נדיבה של ציפוי על גבי כל שכבת עוגה ועורמים אותם אחד על השני.
- השתמשו בציפוי הנותר כדי לכסות את הצדדים והחלק העליון של העוגה.
- מקררים את העוגה לפחות 4 שעות או לילה שלם כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
- חתכו והגישו את עוגת הדבש הביתית שלכם, ותהנו!
אז בין אם אם מחפשים עוגת דבש של פעם, עוגת דבש של סבתא ציפורה, פסיה או כל סבתא אחרת – הרעיון אותו רעיון!
מתכון עוגת דבש זה בטוח ישביע את התשוקה למתוק שלך עם טעם הדבש העשיר והציפוי הקרמי. בתאבון!