אחד מיהלומי הכתר של הקינוחים ההונגרים הוא ה-Dobos Torte, עוגה מתוחכמת ואלגנטית ששמחה את בלוטות הטעם מאז המאה ה-19.
הקינוח ההונגרי האייקוני הזה כולל שכבות של עוגת ספוג וקרם חמאה שוקולד עשיר, בציפוי זיגוג קרמל קשה שמוסיף קראנץ' מענג.
ה-Dobos Torte ידוע באיזון העדין שלו בין מרקמים וטעמים, מה שהופך אותו לסוף הולם לכל ארוחה. אמנם זה דורש סבלנות ודיוק, אבל התוצאה היא עוגה מהממת ויזואלית וטעימה בצורה דקדנטית המהווה עדות אמיתית לעושר של אומנויות קונדיטוריות הונגריות.
רכיבים למתכון לקינוח הונגרי
- רכיבים לעוגת ספוג:
- 6 ביצים גדולות, מופרדות
- 150 גרם סוכר מגורען
- 120 גרם קמח לכל מטרה
- 1 כפית תמצית וניל
- לקרם חמאה שוקולד:
- 250 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
- 200 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו), מומס ומקורר
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- לציפוי הקרמל:
- 150 גרם סוכר מגורען
- 50 מ"ל מים
- כמה טיפות מיץ לימון
שלבים להכנת קינוח הונגרי
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים כמה ניירות אפייה בנייר אפייה או השתמשו בתבנית דובוס אם יש.
- מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים תמצית וניל.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד שנוצרים פסגות רכות, מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר עד שנוצרים פסגות נוקשות.
- מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת החלמונים. מנפים פנימה את הקמח ומקפלים רק עד לאיחוד.
- מורחים את הבלילה לשכבות דקות ואחידות על ניירות האפייה או הטורט המוכנים, אופים כל שכבה כ-5-7 דקות או עד להזהבה.
- לקרם החמאה מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם. מערבבים את השוקולד המומס, אבקת הקקאו ותמצית הווניל עד לקבלת מרקם חלק.
- לאחר ששכבות העוגה התקררו, מורחים את קרם חמאה השוקולד באופן שווה בין כל שכבה, עורמים אותם תוך כדי.
- לציפוי הקרמל, מחממים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר על אש בינונית, מערבבים את המחבת (לא מערבבים) עד שהקרמל מזהיב.
- יוצקים את הקרמל על השכבה העליונה של העוגה, מורחים במהירות לפני שהוא מתקשה. לחלופין, השתמש בסכין כדי לסמן קטעים.
- הניחו לעוגה להתייצב לפחות שעה לפני ההגשה. תוספת הקרמל צריכה להיות קשה, עם הניגודיות של הספוג הרך ושכבות קרם החמאה הקרמי מתחת.
יצירת Dobos Torte היא עבודת אהבה שמתגמלת אותך עם יצירת מופת של מטבח הקינוחים ההונגרי. כל ביס מהעוגה היוקרתית הזו מציע תערובת הרמונית של טעמים ומרקמים, מהספוג האוורירי ועד לקרם החמאה המשיי והקרמל המתפצפץ.
זוהי חגיגה של מיומנות ומסורת, מושלמת לאירועים מיוחדים או בכל פעם שתרצו להתפנק עם פרוסת היסטוריה קולינרית.