התענגו על הארומה העדינה והטעם המתוק והעשיר של עוגיות הלוטוס בריבועי הגלידה המענגים האלה.
הגלידוניות מושלמות לפינוק מרענן ביום חמים או לקינוח מרשים לאחר הארוחה. הריבועים המתוקים הללו משלבים את הטוב הקרמי של הגלידה עם המהות הייחודית של הלוטוס, ויוצרים חוויה קולינרית בלתי נשכחת באמת.
מרכיבים להכנת גלידוניות לוטוס:
- 400 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם עוגיות לוטוס, מרוסקות
- 50 גרם ממרח לוטוס
- 50 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- קורט מלח
- עוגיות לוטוס לקישוט (לא חובה)
שלבי ההכנה של גלידוניות לוטוס:
- מרפדים תבנית אפייה מרובעת (בערך 20 ס"מ על 20 ס"מ) בנייר אפייה, מוודאים שיש עודף נייר להסרה קלה מאוחר יותר.
- בקערת מיקסר, מקציפים את השמנת עד שנוצרות תלוליות נוקשות.
- מקפלים פנימה בעדינות את החלב המרוכז הממותק ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים בקערה נפרדת את עוגיות הלוטוס המרוסקות, ממרח עוגיות לוטוס, חמאה מומסת וקורט מלח עד לקבלת תערובת פירורית.
- מורחים מחצית מתערובת הקצפת באופן שווה בתחתית תבנית האפייה המוכנה.
- מפזרים מחצית מתערובת ביסקוויט הלוטוס על שכבת הקצפת.
- חוזרים על הפעולה עם תערובת הקצפת הנותרת ותערובת ביסקוויטי הלוטוס, תוך יצירת שתי שכבות מכל אחת – השתמשו במרית כדי להחליק את השכבה העליונה.
- מכסים את תבנית האפייה בניילון נצמד ומקפיאים ל-6 שעות לפחות, או עד שהגלידה מתייצבת.
- לאחר התייצבות, מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומוציאים אותה מתבנית האפייה בעזרת נייר הפרגמנט.
- חותכים את הגלידה לריבועים בעזרת סכין חדה.
מגישים את ריבועי הגלידה בטעם לוטוס מעוטרים בעוגיות לוטוס אם רוצים.
תיהנו מהשילוב השמימי של גלידה שמנת והטעם הייחודי של לוטוס!