מתכון לעוגת מייפל: יותר טעים מזה לא תמצאו!

מתכון לעוגת מייפל - איך מכינים עוגת מייפל
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

רוצים מתכון לעוגת מייפל אלוהית שתגרום לכל הבית ללקק את האצבעות ואת תבנית האפייה?!

אנחנו נעזור לכם למצוא איך להכין עוגת מייפל מושלמת!

עוגת מייפל היא קינוח טעים המושלם לכל אירוע. יש לו טעם עשיר ומתוק המושלם לסיפוק אוהבי המתוק למיניהם. 

המתכון לעוגת המייפל הזו מציע עוגה לחה, אוורירית ובעלת מרקם קל שיימס בפה.

השילוב של סירופ מייפל וחמאה יוצר טעם שאין שני לו!

הכנת עוגת מייפל - רכיבים:

  • · 2 כוסות קמח לכל מטרה (240 גרם)
  • · 1 כף אבקת אפייה (15 גרם)
  • · 1/2 כפית סודה לשתייה (2.5 גרם)
  • · 1/2 כפית מלח (2.5 גרם)
  • · 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת (113 גרם)
  • · 3/4 כוס סוכר מגורען (150 גרם)
  • · 2 ביצים גדולות
  • · 1/2 כוס סירופ מייפל (120 מ"ל)
  • · 1/2 כוס חלב מלא (120 מ"ל)
  • · 1 כפית תמצית וניל (5 מ"ל)
  • · מצרכים לסירופ מייפל
  • · 1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
  • · 1/4 כוס סירופ מייפל (60 מ"ל)
  • · 1 כף חמאה ללא מלח, מומסת (14 גרם)

איך מכינים עוגת מייפל - הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. משמנים תבנית עוגה בגודל 23 ס"מ/9 אינץ' והניחו אותה בצד
  3. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח
  4. בקערת ערבוב גדולה, קרמי את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
  5. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה
  6. מוסיפים את סירופ המייפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  7. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים, לסירוגין עם החלב המלא, מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים
  8. מערבבים רק עד לאיחוד
  9. מערבבים פנימה את תמצית הווניל
  10. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית
  11. אופים 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי
  12. בזמן שהעוגה נאפית, מכינים את זיגוג. המייפל
  13. בקערת ערבוב קטנה, טורפים יחד את אבקת הסוכר, סירופ המייפל והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת חלקה
  14. לאחר סיום האפייה של העוגה, מוציאים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 5 דקות.
  15. לאחר מכן, מסירים אותה מהתבנית ומניחים אותה על רשת לצינון מלא
  16. מזלפים את זיגוג המייפל על העוגה שהתקררה ומגישים

יתרונות תזונתיים של עוגת מייפל

  • סירופ מייפל מכיל נוגדי חמצון ומינרלים כמו אבץ ומנגן.
  • עם זאת, העוגה הזו היא עדיין קינוח ויש להנות ממנה במידה כיוון שהיא עשירה בסוכר וקלוריות.

תהנו מעוגת המייפל הטעימה שלכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לעוגיות שקדים
5/5
זמן הכנה:
65 דק׳

מתכון לעוגיות טורקית

מתכון לעוגיות ביסקוטי
5/5
זמן הכנה:
65 דק׳

מתכון לעוגיות ביסקוטי מדהימות

מתכון לעוגיות בוטנים למימונה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון מעולה לעוגיות בוטנים למימונה

מתכון לעוגה עם תותים
5/5
זמן הכנה:
110 דק׳

המתכון המושלם לעוגה עם תותים

מתכון לעוגה כשרה לפסח עם קמח תופח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגה טעימה בטירוף כשרה לפסח עם קמח תופח

מתכון לעוגה בחושה עם שמנת מתוקה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מושלם לעוגה בחושה עם שמנת מתוקה

דילוג לתוכן