מתכון לפצפוצי דוחן – טעימים בטירוף!

מתכון לפצפוצי דוחן
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
25 מנות
כשרות:
פרווה

יצירת פצפוצי דוחן הוא פרויקט קולינרי מהנה המבטיח להניב חטיפים פריכים וטעימים.

מההכנה לאפייה, לוקח בערך 40 דקות ליצור של הקרקרים הבריאים האלה.

איך מכינים פצפוצי דוחן – המרכיבים:

  • 1 כוס (180 גרם) קמח דוחן
  • 1/4 כוס (30 גרם) קמח שקדים
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית עשבי תיבול יבשים (כגון רוזמרין, טימין או אורגנו)
  • אופציונלי: שומשום, פרג או מלח ים פתיתים לציפוי

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה ללא גלוטן יש לוודא שקמח הדוחן וקמח השקדים מאושרים ללא גלוטן.
  • ניתן גם להחליף קמח שקדים בקמח זרעי חמניות לאופציה ללא אגוזים.

איך מכינים פצפוצי דוחן – השלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את קמח הדוחן, קמח השקדים, המלח, אבקת השום, אבקת הבצל ועשבי התיבול היבשים.
  3. מוסיפים לחומרים היבשים בהדרגה את שמן הזית והמים ומערבבים עד שנוצר בצק. ייתכן שיהיה עליך להתאים את כמות המים כדי להשיג את העקביות הנכונה.
  4. מעבירים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק בין שני גיליונות נייר אפייה עד לעובי של כ-1/8 אינץ' (3 מ"מ).
  6. בעזרת סכין חדה או חותכן פיצה חותכים את הבצק המרודד לריבועים או מלבנים בגודל הרצוי.
  7. מעבירים בזהירות את הקרקרים החתוכים על תבנית האפייה המוכנה. דוקרים כל קרקר במזלג כדי למנוע היווצרות בועות אוויר במהלך האפייה.
  8. אם רוצים, פזרו שומשום, פרג או מלח ים פתית על גבי הקרקרים לתוספת טעם ומשיכה ויזואלית.
  9. אופים את הקרקרים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהם מקבלים צבע זהוב ופריך.
  10. לאחר האפייה, מוציאים את הקרקרים מהתנור ונותנים להם להתקרר לחלוטין על רשת לפני ההגשה או האחסון בכלי אטום.

יתרונות תזונתיים של קרקרים דוחן:

קרקרים דוחן מציעים אלטרנטיבה מזינה לחטיפים שנרכשו בחנות. קמח דוחן הוא נטול גלוטן באופן טבעי ועשיר בחומרים מזינים חיוניים כגון חלבון, סיבים וויטמינים מקבוצת B. קמח שקדים מוסיף שומנים בריאים וטעם אגוזי, בעוד שתוספת של עשבי תיבול ותבלינים משפרת את הטעם ומספקת יתרונות נוגדי חמצון.

תוספות או שדרוגים אפשריים עבור קרקרים של דוחן:

כדי להתאים אישית את פצפוצי הדוחן שלך, שקול לשלב זרעים שונים כגון גרעיני דלעת, גרעיני חמניות או זרעי פשתן בבצק לתוספת מרקם וערך תזונתי. אתה יכול גם להתנסות עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי ליצור שילובי טעמים ייחודיים, כמו הוספת פפריקה מעושנת או כמון לטוויסט מלוח. בנוסף, הגשת הקרקרים עם חומוס, גוואקמולי או המטבל האהוב עליך יכולה להעלות את חווית החטיפים ולספק חומרים מזינים נוספים. כל חלק במתכון הזה מנחה אותך בתהליך של הכנת קרקרים דוחן טעימים מאפס. בין אם נהנו כחטיף עצמאי או בשילוב עם המטבלים והממרחים האהובים עליכם, הקרקרים הביתיים האלה בטוח ירשימו עם המרקם הפריך והמרכיבים הבריאים שלהם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן