מתכון רוטב פטריות לבורקס? הגעתם למקום הנכון!
רוטב פטריות מלוח ושמנת הוא הליווי המושלם לבורקס, מאפה פופולרי במילוי מרכיבים שונים כמו גבינה, תרד או תפוחי אדמה. זו מנה קלאסית שהייתה פופולארית במיוחד באולמות אירועים בשנות ה-90, וניתן להיתקל בא לא מעט באירועים עד היום…
הרוטב עשוי מתערובת של פטריות מוקפצות, שום ובצל, מועשר בנגיעה של שמנת ועשבי תיבול ארומטיים.
הרוטב מוסיף מימד עשיר וטעים לבורקס הפריך והמתקלף, מה שהופך אותו לפינוק שאי אפשר לעמוד בפניו לכל אירוע. הרוטב לא רק טעים אלא גם מציע מגוון יתרונות תזונתיים בשל הכללת פטריות ומרכיבים בריאים אחרים.
רכיבים – מה צריך?
- 2 כוסות פטריות טריות פרוסות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות חמאה ללא מלח או שמן זית
- 1 כף קמח לכל מטרה
- 1 כוס מרק ירקות או עוף
- 1/2 כוס שמנת כבדה או חצי-חצי
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1 כף טימין טרי קצוץ או 1 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
הכנת הרוטב שלב אחר שלב
- מחממים את החמאה או שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים 3-4 דקות, או עד שהוא מתחיל להתרכך ולהיות שקוף.
- מוסיפים את השום הטחון ומבשלים עוד 1-2 דקות, עד שמריחים.
- מערבבים פנימה את הפטריות הפרוסות ומבשלים 5-7 דקות, או עד שהן משחררות את הלחות שלהן ומתרככות.
- מפזרים את הקמח על תערובת הפטריות ומערבבים היטב לאיחוד.
- מבשלים 1-2 דקות כדי להעלים את טעם הקמח הגולמי.
- יוצקים בהדרגה את מרק הירקות או העוף תוך כדי ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים. מביאים את הרוטב לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות להסמכה.
- מוסיפים את השמנת הכבדה או החצי-חצי, וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות, עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
- מערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה והתימין. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מגישים את רוטב הפטריות חם על בורקס טרי.
יתרונות תזונתיים
- פטריות דלות בקלוריות ובשומן, בעוד שהן עשירות בסיבים וחלבונים. הם גם מספקים ויטמינים ומינרלים חיוניים, כגון ויטמיני B, סלניום ואשלגן.
- בצל ושום מכילים נוגדי חמצון ובעלי תכונות אנטי דלקתיות שעשויות לתרום לבריאות הכללית.
- השימוש בשמן זית במקום בחמאה יכול לספק שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.
- פטרוזיליה וטימין עשירים בנוגדי חמצון ומציעים טעם נוסף ללא צורך בעודף מלח.
- כדי להפוך את הרוטב הזה לבריא עוד יותר, ניתן לבחור בחלופת שמנת דלת שומן, כמו חצי-חצי או אפילו אופציה נטולת חלב כמו חלב שקדים.
- זיכרו שזה עשוי לשנות את העקביות והטעם של הרוטב.
שיהיה בכיף ולבריאות!


