מתכון סלט מנגולד

מתכון סלט מנגולד
דורג 5 מתוך 5
זמן הכנה:
10 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

סלט מנגולד הוא מנה תוססת ומזינה המשלבת את הטעמים הארציים של המנגולד השוויצרי עם רוטב חריף ומבחר מרכיבים טריים. 

מתכון זה לוקח רק 10 דקות להכנה, מה שהופך אותו לאופציה מהירה ונוחה לארוחת צהריים קלה או תוספת לארוחת ערב. עם מקורותיו המושרשים במטבח הים תיכוני, סלט זה הפך לפופולרי ברחבי העולם בשל יתרונותיו הבריאותיים וטעמו הטעים.

מתכון לסלט מנגולד – כדאי לדעת:

  • תפוקה: מתכון זה מניב כ-2-4 מנות, תלוי בגודל המנות והאם הוא מוגש כתוספת או כמנה עיקרית.
  • זמן הכנה: הזמן הכולל להכנת סלט מנגולד זה כ-10 דקות.
  • רמת קושי: קלה. מתכון זה דורש כישורי בישול מינימליים ויכול להיות מותאם בקלות כדי להתאים להעדפות אישיות.

הכנת מתכון סלט מנגולד – רכיבים

  • 1 צרור מנגולד שוויצרי
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1/2 מלפפון, פרוס דק
  • 1/4 בצל אדום, פרוס דק
  • 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה)
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים (לא חובה)
  • – רוטב –
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום, קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך להכין מתכון סלט מנגולד – הוראות

  1. מכינים את המנגולד על ידי הסרת הגבעולים הקשים. שוטפים את העלים היטב ומייבשים אותם במגבת מטבח נקייה.
  2. עורמים את העלים אחד על השני ומגלגלים אותם בחוזקה. פורסים את המנגולד המגולגל לרצועות דקות, ויוצרים סרטים.
  3. מערבבים בקערה גדולה את סרטי המנגולד, עגבניות השרי, פרוסות המלפפון והבצל האדום. אם רוצים, מוסיפים גבינת פטה מפוררת לקבלת אלמנט קרמי ושקדים פרוסים לתוספת קראנץ'.
  4. טורפים בקערה קטנה נפרדת את שמן הזית, מיץ הלימון, חרדל דיז'ון, שום טחון, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. התאם את התיבול לפי העדפות הטעם שלך.
  5. מזלפים את הרוטב על תערובת המנגולד והירקות. לזרוק בעדינות כדי לצפות את החומרים בצורה אחידה. היזהרו לא למעוך את עלי המנגולד.
  6. מניחים לסלט לשבת כמה דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג. לחילופין, אפשר להגיש אותו מיד.
  7. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם רוצים, מקשטים בשקדים פרוסים נוספים או גבינת פטה.
  8. מגישים את סלט המנגולד כתוספת מרעננת או כארוחת צהריים קלה. זה משתלב היטב עם עוף בגריל, דגים, או כחלק מממרח סלט גדול יותר.

סיבות לנסות סלט מנגולד

  1. מעצמה תזונתית: המנגולד עמוס בויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל ויטמינים A, C ו-K, כמו גם סידן, ברזל ואשלגן. שילובו בתזונה יכול לתרום לבריאות ולרווחה הכללית.
  2. דל בקלוריות: המנגולד הוא ירק דל קלוריות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת למי שמחפש לשמור על משקל תקין או להשיל כמה קילוגרמים. הוא גם עשיר בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול.
  3. עשיר בנוגדי חמצון: המנגולד מכיל נוגדי חמצון המסייעים בהגנה על הגוף מפני רדיקלים חופשיים, ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב, סרטן וסוכרת.
  4. צדדיות: ניתן להתאים בקלות את סלט המנגולד כך שיתאים להעדפות הטעם שלך. אתה יכול להוסיף מגוון מרכיבים כמו פירות, אגוזים, גבינות או דגנים כדי ליצור שילובי טעמים ייחודיים משלך.
  5. מהיר וקל: המתכון הזה דורש הכנה מינימלית וניתן להקציף תוך 10 דקות בלבד. זה מושלם עבור אנשים עסוקים או אלה המעדיפים בישול ללא רעש.
  6. תענוג עונתי: המנגולד זמין בדרך כלל במהלך חודשי האביב והקיץ כאשר הוא בשיא טריותו. שילוב תוצרת עונתית בארוחות שלך מבטיח טעם ותזונה מקסימליים.
  7. מרענן וקליל: סלט מנגולד מציע אלטרנטיבה מרעננת וקלילה למנות כבדות יותר ועמוסות קלוריות. זוהי אפשרות מצוינת למזג אוויר חם או כאשר אתה רוצה להוסיף פרץ של רעננות לארוחה שלך.
  8. מצגת מושכת את העין: הצבעים התוססים של מנגולד ומרכיבים אחרים הופכים את הסלט הזה למושך חזותית. זה יכול להיות חלק מרכזי בשולחן ארוחת הערב שלך או תוספת יפה לממרח פוטלוק.
  9. מתאים לדיאטות מיוחדות: סלט מנגולד ניתן בקלות להתאים לצרכים תזונתיים שונים. לאוכלי כשרות, הקפידו להשתמש בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות. הוא נטול גלוטן באופן טבעי וניתן להפוך אותו לטבעוני או צמחוני על ידי השמטת כל המרכיבים המבוססים על בעלי חיים.
  10. הרפתקה קולינרית: לנסות מתכונים ומרכיבים חדשים היא הרפתקה קולינרית מרגשת. סלט מנגולד מציג בפניכם את עולם המנגולד השוויצרי, ומציע חווית טעם ייחודית שעשויה להפוך לאהובה חדשה.

טיפים לשיפור המתכון

  1. בצעו ניסוי עם וריאציות רוטב: נסו להשתמש בחומץ בלסמי במקום מיץ לימון לקבלת פרופיל טעם מתוק יותר. ניתן גם להוסיף עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או כוסברה לרוטב עבור פרץ נוסף של רעננות.
  2. קולים את השקדים: קליית השקדים הפרוסים במחבת יבשה על אש בינונית לכמה דקות מוסיפה טעם אגוזי מענג ומשפרת את המרקם שלהם.
  3. הוסף חלבון: הגבירו את תכולת החלבון בסלט על ידי הוספת קוביות עוף בגריל, שרימפס או טופו. זה הופך אותה לארוחה משביעה יותר בפני עצמה.
  4. השתמשו בזני מנגולד שונים: מנגולד שוויצרי מגיע בצבעים שונים, כולל אדום, צהוב וקשת בענן. התנסו עם זני מנגולד שונים כדי ליצור סלט מדהים ומגוון מבחינה ויזואלית.
  5. שלבו דגנים: לסלט לבבי יותר, הוסיפו קינואה מבושלת, קוסקוס או חיטת בורגול כדי לספק מרקם ומזון נוספים.
  6. אפשרות להכנה מראש: אם רוצים להכין את הסלט מראש, שלבו בנפרד את סרטי המנגולד והרוטב ומקררים. רגע לפני ההגשה, זורקים את המנגולד עם שאר המרכיבים לרעננות אופטימלית.

זכרו ליהנות בזמן הכנת סלט המנגולד הזה ואל תהסס להתאים אותו לפי העדפות הטעם והצרכים התזונתיים שלך. תיהנו מהצבעים התוססים, הטעמים והיתרונות התזונתיים של המנה המענגת הזו!

מתכון סלט מנגולד – יתרונות תזונתיים

  1. דל בקלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים, מסייע בניהול משקל וקידום עיכול בריא.
  2. מקור מצוין לויטמינים A, C ו-K, התורם לתמיכה במערכת החיסון ולקידום עור בריא.
  3. מכיל סידן וברזל, חיוניים לשמירה על עצמות חזקות ומניעת אנמיה.
  4. עשיר באשלגן, תומך בבריאות הלב ומווסת לחץ דם.
  5. מספק נוגדי חמצון המגנים מפני עקה חמצונית ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
תמונה של אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם אפונה וגזר – המתכון שכולם מדברים עליו!

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

איך להכין חזה עוף עם אפונה ברוטב עגבניות מעולה

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

נסו את המתכון לחזה עוף עם אפונה ברוטב אדום

דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף עם אורז וירקות בתנור בגרסה חדשה ומפתיעה

חזה עוף ממולא פטריות עם רוטב שכבש את כולם
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף ממולא פטריות עם רוטב שכבש את כולם

חזה עוף ממולא פטריות שלא תרצו לפספס
דורג 0 מתוך 5
זמן הכנה:
60 דק׳

חזה עוף ממולא פטריות שלא תרצו לפספס

דילוג לתוכן