ברוסקטה עגבניות ומוצרלה היא מנת פתיח איטלקית קלאסית המשלבת את הטעמים של עגבניות בשלות, מוצרלה, בזיליקום טרי וזיגוג בלסמי. המרכיבים נערמים על גבי לחם קלוי, והתוצאה היא ביס טעים ומשביע. הברוסקטה הזו מושלמת לפתיח קיצי, היא משלבת את כל טעמי הקיץ ומהווה תוספת נהדרת לכל מפגש או ארוחה.
מקורות המנה בעולם: ברוסקטה עם עגבניות ומוצרלה היא מנה פופולרית שמזוהה בדרך כלל עם המטבח האיטלקי.
מאמינים שמקורה במרכז איטליה, במיוחד באזור לאציו, הכולל את עיר הבירה רומא.
איך להכין ברוסקטה עגבניות ומוצרלה – המרכיבים הדרושים
- 4 פרוסות בגט או לחם ג'בטה
- 2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
- 200 גרם גבינת מוצרלה טרייה, פרוסה
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1 כף זיגוג בלסמי
- מלח ופלפל לפי הטעם
איך להכין ברוסקטה עגבניות ומוצרלה – לפי שלבים
- שלב 1: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שלב 2: מניחים את פרוסות הלחם על נייר אפייה וצולים אותן בתנור שחומם מראש כ-8-10 דקות, או עד שהן פריכות וזהובות.
- שלב 3: מערבבים בקערה את קוביות העגבניות, עלי הבזיליקום הקרועים, שמן הזית, המלח והפלפל. מערבבים היטב לאיחוד הטעמים.
- שלב 4: לאחר שפרוסות הלחם קלויות, מוציאים אותן מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט.
- שלב 5: מניחים פרוסת גבינת מוצרלה על כל פרוסת לחם.
- שלב 6: כף תערובת העגבניות והבזיליקום על גבי המוצרלה.
- שלב 7: מטפטפים את זיגוג הבלסמי על הברוסקטה.
- שלב 8: הגישו מיד את ברוסקטה העגבניות והמוצרלה ותהנו!
5 סיבות לנסות ברוסקטה עגבניות ומוצרלה
- טעם מיוחד: השילוב של עגבניות עסיסיות, מוצרלה שמנת ובזיליקום טרי יוצר פרץ של טעמים מרענן ומשביע כאחד.
- קל ומהיר: מתכון זה דורש זמן הכנה ובישול מינימלי, מה שהופך אותו לאופציה אידיאלית למנה ראשונה או חטיף טעים.
- התאמה אישית: אתה יכול להתאים אישית את הברוסקטה על ידי הוספת מרכיבים נוספים כגון אבוקדו פרוס, פלפלים אדומים קלויים, או טפטוף פסטו לתוספת טעם וגיוון.
- נראות אלגנטית: הצבעים של העגבניות, המוצרלה והבזיליקום הופכים את הברוסקטה הזו למנה מושכת מבחינה ויזואלית שניתן להגיש כמתאבן מהמם בארוחות ערב או מפגשים.
- תענוג בקיץ: ברוסקטה עגבניות ומוצרלה היא הדרך המושלמת לחגוג את טעמי הקיץ.
חלופות למתכון
למתכון כשר יש לוודא שהמרכיבים הינם בעלי תעודת כשרות עם הסמל המתאים.
טיפים לשיפור המתכון
- מטפטפים מעט שמן זית כתית מעולה על גבי הברוסקטה לתוספת עושר וטעם.
- מוסיפים מעט מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי כדי לשפר את הטעם.
- אפשר לצלות קלות את הלחם על גריל או בטוסטר לטעם מעושן ומרקם פריך יותר.
- אם אתם מעדיפים מרקם רך יותר, אפשר לוותר על קלייית הלחם ולהרכיב את החומרים על פרוסות לחם טרי.
בתיאבון!
יתרונות תזונתיים לברוסקטה עגבניות ומוצרלה
- עגבניות מהוות מקור טוב לויטמינים A ו-C, כמו גם ליקופן, נוגד חמצון שעשוי להיות בעל יתרונות בריאותיים שונים.
- גבינת מוצרלה מספקת חלבון, סידן וזרחן.
- בזיליקום מכיל שמנים אתריים, נוגדי חמצון וויטמינים A ו-K.
- שמן זית מציע שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב והוא עשיר בנוגדי חמצון.
- זיגוג בלסמי מוסיף טעם ללא עודף קלוריות או שומן.