עוגת שמרים מעולה שתמיד מצליחה – על פניו בקשה לגיטימית, לא?
ואכן – אין שום סיבה שתכינו עוגת שמרים פחות ממדהימה – אם רק תקבלו את המתכון הנכון. אז נחשו מה? מצאתם 🙂
עוגת שמרים מנצחת זו היא פינוק רך, אוורירי ומתקתק קלות, המושלם לכל אירוע. קסם השמרים מעניק לעוגה תפיחה מענגת ומרקם עדין, בעוד השימוש בחמאה ובביצים תורם לטעמה העשיר ולפירור המשביע.
ניתן ליהנות מהעוגה הרב-תכליתית הזו רגילה, מאובקת באבקת סוכר, או עם הזיגוג או הציפוי האהובים עליך. השימוש בקמח מלא במקום קמח לכל מטרה מוסיף אגוזיות עדינה ומגביר את הפרופיל התזונתי של הפינוק המענג הזה.
איך מכינים עוגת שמרים שתמיד מצליחה – הרכיבים
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב מלא, מחומם ל-43°C
- 2 1/4 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים פעילים (חבילה סטנדרטית אחת)
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 3 כוסות (360 גרם) קמח מלא
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס (60 גרם) חמאה ללא מלח, מרוככת
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל טהורה
- אופציונלי: אבקת סוכר, זיגוג או ציפוי לציפוי
איך להכין עוגת שמרים שתמיד מצליחה – השלבים
- בקערה קטנה או כוס מדידה, מערבבים את החלב המחומם, השמרים היבשים הפעילים וקורט מהסוכר. מערבבים בעדינות ונותנים לתערובת לשבת 5-10 דקות, או עד שהיא הופכת לקצף.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח המלא והמלח.
- בקערת ערבוב גדולה נפרדת, קרמו את החמאה הרכה ושארית הסוכר בעזרת מערבל חשמלי או מטרפה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
- מוסיפים לאט את תערובת השמרים לתערובת החמאה-סוכר, מערבבים בעדינות עד לאיחוד. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, מערבבים עד שנוצר בצק חלק. הבצק צריך להיות מעט דביק אך ניתן לניהול.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-5 דקות, או עד שהוא הופך חלק ואלסטי. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח, כף אחת בכל פעם.
- מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, מכסים במטלית לחה ונותנים לו לתפוח באזור חמים ללא גירוי במשך 1-1.5 שעות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עגולה בגודל 23-24 ס"מ.
- מחוררים את הבצק התפוח ומעצבים אותו בעדינות לדיסק עגולה. מעבירים את הבצק לתבנית העוגה המוכנה ומהדקים אותו בצורה אחידה לתחתית.
- אופים את העוגה במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי. מניחים לעוגה להתקרר לגמרי בתבנית על רשת.
- לאחר התקררות, מוציאים את העוגה מהתבנית ומעבירים אותה לצלחת הגשה. אפשר להוסיף מעל אבקת סוכר, זיגוג, או ציפוי.
יתרונות תזונתיים של העוגה?
טוב, זאת עוגה. אז לא להיט בריאותי, אבל בכל זאת, אנחנו אוהבים להסתכל על הצד החיובי של החיים:
- קמח חיטה מלא מכיל יותר סיבים מקמח לבן, מה שמסייע לעיכול ועוזר לשמור על רמות סוכר יציבות בדם.
- השימוש בקמח מלא מגביר את תכולת העוגה של מינרלים חיוניים כמו מגנזיום, זרחן ואבץ.
- ביצים מספקות חלבון איכותי החיוני לצמיחת השריר ולשיקום, וכן ויטמינים ומינרלים שונים.
- החלב במתכון זה תורם סידן וויטמין D, החשובים לשמירה על עצמות ושיניים חזקות.
תתפנקו בעוגת השמרים המצליחה תמיד, ותתענגו לא רק על הטעם והמרקם המענגים שלה, אלא גם מהיתרונות התזונתיים שיש לה להציע.