הכנת מנת ניוקי פרווה טבעונית וגם טעימה תוך 10 דקות בלבד עשויה להיראות כמו אתגר קולינרי, אבל זה בהחלט אפשרי עם כמה קיצורי דרך וכמה מצרכי מזון במזווה. המתכון הזה ידריך אתכם בהכנת ניוקי טבעוני פשוט אך משביע, שלא מתפשר על טעם או מרקם.
על ידי שימוש בניוקי קנוי בחנות (וודאו שהוא טבעוני, מכיוון שחלק מהמותגים עשויים לכלול מרכיבים לא טבעוניים) ורוטב ביתי מהיר, תוכלו להקציף ארוחה מנחמת תוך זמן קצר. המנה הזו מושלמת ללילות השבוע העמוסים שבהם אתה משתוקק למשהו תוצרת בית ולבבי אבל אין לך זמן או כוח לסשן בישול משוכלל.
בואו נצלול להכנת מנת הניוקי הטבעונית המהירה והטעימה הזו שבטוח תהפוך למרכיב עיקרי ברוטב הארוחה שלכם.
איך להכין ניוקי פרווה טבעוני ב10 דקות – רכיבים
- 500 גרם ניוקי טבעוני קנוי בחנות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 400 גרם עגבניות שרי, חצויות
- חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פתיתי צ'ילי (לא חובה, לקצת חריפות אם רוצים)
איך מכינים ניוקי טבעוני פרווה ב10 דקות עבודה שלב אחר שלב
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את הניוקי ומבשלים לפי הוראות החבילה, בדרך כלל 2-3 דקות, או עד שהם צפים לפני השטח. מסננים ומניחים בצד.
- בזמן שהניוקי מתבשל מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון ומאדים במשך דקה.
- מוסיפים למחבת את עגבניות השרי החצויות, מתבלים במלח, פלפל ופתיתי צ'ילי (אם משתמשים), ומבשלים 2-3 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך ולשחרר את המיצים שלהן.
- מוסיפים את הניוקי המבושלים למחבת עם העגבניות ומערבבים לאיחוד. מבשלים עוד 1-2 דקות, נותנים לניוקי לספוג חלק מהטעמים.
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הבזיליקום הטרי הקצוץ.
- מגישים מיד, עם עוד עלי בזיליקום טריים וטפטוף שמן זית מעל אם רוצים.
מתכון הניוקי הטבעוני הזה הוא עדות לכמה בישול טבעוני מהיר וקל יכול להיות, מבלי לוותר על עומק הטעם או הסיפוק.
זוהי מנה רב-תכליתית המאפשרת לך להתנסות ברטבים וירקות שונים בהתאם למה שיש לך בהישג יד, מה שהופך אותה למושלם לפתרון ארוחה של הרגע האחרון. תהנה מהניוקי הטעים והידידותי לטבעוני שלך, בידיעה שזו מנה שמתחברת כהרף עין.