התכוננו ליציאה למסע קולינרי קרמי וחלומי עם המתכון שלנו "קרם חלומות פורצ'יני". הרוטב הזה הוא לא סתם רוטב; זוהי תערובת קטיפתית ועשירה שנצמדת באהבה לפסטה שלכם, הופכת את הסטייקים שלכם ומעלה את הירקות שלכם לתחום של של מטבח עילית. קרם זה עשוי עם הטוב הארצי של פטריות פורצ'יני, הוא חיבוק בקערה, ומציע מגע גורמה מנחם למנות שלכם.
כמה זמן להכין קרם פטריות פורצ'יני: כ-30 דקות
איך מכינים קרם חלום פורצ'יני – המרכיבים:
אספו את האוצרות האלה מהאדמה ומחלב כדי ליצור את סיר הזהב שלכם:
- 30 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
- 300 מ"ל מים חמימים (להתייבשות פטריות)
- 2 כפות חמאה ללא מלח
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 250 מ"ל של שמנת כבדה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
מרכיבים גמישים לכולם: כדי להפוך את הקרם החלומי הזה לתענוג טבעוני, החליפו את החמאה בחלופה צמחית והשתמשו בקרם צמחי עשיר וקרמי במקום שמנת כבדה. רוטב זה נטול גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותו לבחירה נהדרת עבור אלה הנמנעים מגלוטן.
המסע לשלמות השמנתית: כשהמרכיבים שלכם מוכנים, בואו נצלול לתוך האלכימיה של הפיכת האלמנטים הפשוטים האלה לרוטב קרמי וטעים שעשוי להפוך למרכיב עיקרי ברפרטואר הקולינרי שלכם.
איך מכינים קרם חלומות של פורצ'יני – השלבים:
- יש לייבש מחדש את פטריות הפורצ'יני במים חמימים למשך כ-20 דקות, ואז לסנן, לשמור את הנוזל.
- ממיסים חמאה במחבת, מטגנים את הבצל עד לשקיפות, ולאחר מכן מוסיפים שום ופורצ'יני מוחזר, מבשלים כמה דקות.
- יוצקים פנימה את נוזלי הפטריות השמורים, מבשלים עד לצמצום בחצי.
- מוסיפים את השמנת הכבדה, מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך לסמיכות הרצויה.
- מסיימים עם פזר פטרוזיליה טרייה לפני ההגשה.
- מזל טוב! זה עתה יצרתם את "קרם חלומות פורצ'יני", רוטב כל כך מענג, שהוא עשוי להפוך לחומר החלומות הקולינריים שלכם. לטפטף אותו על המנות האהובות עליכם ולראות איך זה לוקח אותם מהרגיל ליוצא דופן!