צלול לעולם הצבעוני של הירקות עם "תענוגות גן פריכים: מתכון לקציצות ירקות", דרך מענגת ליהנות מהירוקים (וצהובים ואדומים) שלכם! הלביבות הללו הן תערובת מושלמת של ירקות שונים, מצופות בבלילה קלילה ופריכה, ומציעות סימפוניה של טעמים ומרקמים בכל ביס. בין אם אתם מחפשים חטיף טעים, תוספת צדדית או דרך להפוך את הירקות למושכים יותר, הלביבות האלה הן התשובה שלכם.
כמה זמן להכין לביבות ירק מדהימות: כ-40 דקות
איך מכינים מעדני לביבות ירק מדהימות – המרכיבים:
בואו נאסוף את התערובת התוססת שלנו של מרכיבים טריים לגינה כדי ליצור את הפלאים הפריכים האלה:
- 1 זוקיני בינוני, מגורר
- 1 גזר בינוני, מגורר
- 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות דקות
- 100 גרם גרעיני תירס
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 100 גרם קמח לכל מטרה (או חלופה ללא גלוטן)
- 2 ביצים גדולות (או תחליף ביצה לגרסה טבעונית)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
- אופציונלי: תבלינים כמו כמון או פפריקה לתוספת טעם
התאמה לכל הדיאטות: מתכון זה ניתן להתאמה בקלות כדי להתאים להעדפות תזונתיות שונות. לגרסה ללא גלוטן, פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן. לחברים הטבעונים שלנו, החליפו את הביצים בקלסר הטבעוני האהוב עליכם.
ממרכיבים ועד פריטים: כשהמרכיבים שלנו מוכנים, בואו נמשיך לחלק המרגש של הפיכת המערך הצבעוני הזה לביבות זהובות ופריכות שבטוח יטרפו ברגע שיגיעו לצלחת.
איך מכינים לביבות ירק מדהימות – השלבים:
- סוחטים את הלחות העודפת מהקישואים והגזר המגוררים בעזרת מגבת מטבח נקייה.
- בקערה גדולה מערבבים את הקישואים, הגזר, הפלפל, התירס, הבצל והשום.
- מערבבים פנימה את הקמח, הביצים (או תחליף הביצה), המלח, הפלפל וכל התבלינים הנוספים עד שהתערובת מתאחדת היטב.
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית.
- שולפים כפות מהתערובת לתבנית, משטחים אותן מעט ליצירת לביבות.
- מטגנים עד שכל צד מזהיב ופריך.
- מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת במגבת נייר כדי לנקז את עודפי השמן.
- מגישים חם, עם רוטב הטבילה האהוב עליכם או פיזור עשבי תיבול טריים.
- הנה לכם – "תענוגות ירקות גן פריכים" משלכם המוכנים לעורר את בלוטות הטעם שלכם! תהנה מפרץ הטעמים ומהסיפוק שבקבלת תיקון הירקות שלכם בצורה הכי טעימה שיש.