אוכל זה החיים

מתכון תחתיות ארטישוק צמחוני, דיאטטי טעים ובריא

תחתיות ארטישוק
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

הפעם אנחנו עם מתכון של תחתיות ארטישוק – צמחוני, מיוחד, דיאטטי, טעים ובריא!

תחתיות ארטישוק, עם המרקם העדין והטעם העדין והאגוזי שלהן, הן מעדן המואפל לרוב על ידי עמיתיהם בעלי העלים. מתכון זה מתמקד באבני חן נסתרות אלה, והופך אותן למנה מתוחכמת וטעימה שיכולה לשמש כמנה ראשונה אלגנטית או כתוספת.

שימוש בארטישוק טרי ותערובת של מרכיבים טעימים, המנה הזו היא חגיגה של הארטישוק בצורתו הטהורה ביותר, המדגישה את עושר התחתיות. אידיאלי לאירועים מיוחדים או כפינוק לאוהבי ארטישוק, המתכון הזה הוא עדות ליופי של פשטות בבישול.

זמן נחוץ

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • זמן כולל: כשעה ו-10 דקות

איך מכינים תחתיות ארטישוק – רכיבים

  • 4 ארטישוקים טריים גדולים
  • 1 לימון, חצוי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 100 מ"ל יין לבן
  • 200 מ"ל מרק ירקות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה לקישוט
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

איך להכין תחתיות ארטישוק שלבים

  1. ממלאים קערה גדולה במים וסוחטים לתוכה מיץ מחצי לימון אחד. מניחים במים גם את חצי הלימון הסחוט.
  2. חותכים את הגבעולים מהארטישוק ומסירים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים הפנימיים הרכים. חותכים את השליש העליון של הארטישוק כדי לחשוף את הלבבות.
  3. חותכים מסביב ללב כדי להסיר את העלים הפנימיים והחנק המטושטש, ואז מניחים את תחתיות הארטישוק במי הלימון כדי למנוע השחמה.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם רכים ושקופים, כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את תחתיות הארטישוק למחבת ומבשלים מספר דקות עד שהן מתחילות לקבל מעט צבע.
  6. יוצקים פנימה את היין הלבן ונותנים לו לצמצם בחצי, ואז מוסיפים את ציר הירקות.
  7. סוחטים את המיץ מחצי הלימון שנותר מעל הארטישוק, ואז מתבלים במלח ופלפל.
  8. מכסים את המחבת ומבשלים כ-20-25 דקות, או עד שתחתיות הארטישוק רכות כאשר מחוררים אותן בסכין.
  9. מוציאים את תחתיות הארטישוק מהמחבת ומניחים אותן על צלחת הגשה.
  10. מגבירים את האש מתחת למחבת ומצמצמים את הנוזל הנותר בחצי, עד שהוא מסמיך מעט.
  11. יוצקים את הרוטב על תחתיות הארטישוק, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואם רוצים מקשטים בגבינת פרמזן מגוררת.

המנה הזו חוגגת את הארטישוק בצורתו האלגנטית ביותר, ומציעה חוויה עדינה וטעימה שיכולה לשפר כל ארוחה או לעמוד בפני עצמה כעדות ליופיו המאופק של הארטישוק.

* ניתן לערוך שינויים קלים במתכון ולהכין אותו עם פטריות, אפונה או רכיבים נוספים אם בא לכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן