אסאדו הוא מאכל ארגנטינאי מסורתי הידוע בטעמיו המדהימים ובמורשת התרבותית העשירה שלו. האסאדו הפך למסורת קולינרית אהובה בארגנטינה ומחוצה לה.
המתכון הזה של אסאדו עם העצם – משלב נתחי בקר עסיסיים, בבישול איטי, עם תפוחי אדמה אפויים, וכתוצאה מכך מנה מעוררת תיאבון. אז מה חשוב לדעת על מתכון זה? הנה כמה דברים:
- כמות: 4 מנות
- זמן הכנה: כ-20 דקות
- זמן בישול: 2.5 עד 3 שעות
- קושי: בינוני
החומרים להכנת אסאדו עם תפוחי אדמה בתנור
- 1.5 ק"ג אסאדו עם עצם
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (רצוי בגודל בינוני)
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כף אורגנו מיובש
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- אופציונלי: רוטב צ'ימיצ'ורי (רוטב ארגנטינאי מסורתי) להגשה
איך להכין אסאדו עם העצם ותפוחי אדמה בתנור – אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- בקערה קטנה מערבבים את השום הטחון, שמן הזית, הפפריקה המעושנת, האורגנו המיובש, המלח והפלפל השחור ליצירת מרינדה.
- מניחים את האסאדו עם העצם בתבנית אפייה גדולה ומורחים המרינדה באופן שווה על הבשר. השרו לפחות 30 דקות בטמפרטורת החדר, או לקרר למשך הלילה לטעמים עזים יותר.
- בזמן שהבשר מתבשל, שוטפים ומקרצפים היטב את תפוחי האדמה. חותכים אותם לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודלם, מכוונים לחתיכות אחידות לבישול אחיד.
- מסדרים את תפוחי האדמה מסביב לבשר בתבנית האפייה, מוודאים שהם מצופים בכל המרינדה שנותרה.
- מכסים את תבנית האפייה היטב בנייר כסף, ומבטיחים שלא יצאו אדים במהלך תהליך הבישול כדי לשמור על הלחות.
- מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש כ-2.5 עד 3 שעות, או עד שהבשר רך ומתפרק בקלות בעזרת מזלג.
- לאחר שעתיים בתנור, מסירים בזהירות את נייר הכסף כדי לתת לתפוחי האדמה להשחים מעט.
- לאחר שהבשר עשוי ברכות הרצויה, הוציאו את תבנית האפייה מהתנור והניחו לה לנוח 10 דקות לפני ההגשה.
- מגישים את האסאדו עם תפוחי האדמה האפויים. אפשר גם להוסיף רוטב צ'ימיצ'ורי, שמוסיף אלמנט חריף ועשבוני למנה.
סיבות לנסות אסאדו עם העצם ותפוחי אדמה
- חוויה טעימה: אסאדו ידוע בטעמיו החזקים ובארומה שאי אפשר לעמוד בפניה. תהליך הבישול האיטי מאפשר לבשר להפוך רך ועסיסי להפליא, בעוד תפוחי האדמה סופגים את מיצי הבשר הטעימים, ויוצרים סימפוניה של טעמים בכל ביס.
- חקר תרבות: לנסות אסאדו זה כמו לצאת למסע קולינרי ללב ארגנטינה. הוא מציע הזדמנות לאמץ ולהעריך את המסורות והמנהגים התוססים של המדינה.
- מפגש חברתי: אסאדו הוא לא רק ארוחה; זה אירוע חברתי. זה מפגיש משפחה וחברים, מטפח תחושת קהילה וחיבור תוך כדי הנאה מהאוכל הטעים.
- אפשרויות מגוונות: ניתן להכין אסאדו עם נתחי בקר שונים, מה שמאפשר לך לבחור את רמת הרוך והטעם המועדפים עליך. אתה יכול גם להתאים אישית את רמת התיבול והתבלינים לפי טעמך.
טיפים לשדרוג המתכון
- לקבלת טעם משופר, ניתן להוסיף שבבי עץ או נתחי עץ (כגון מסקיט או אלון) לתנור כדי להחדיר טעם מעושן לבשר.
- אם אתם מעדיפים טעם חריף יותר, הוסיפו למרינדה פלפל צ'ילי אדום גרוס.
- תוכלו להגביר את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולצמצם את זמן הבישול לכ-2 שעות, אך צריך לשים לב לבשר כדי למנוע בישול יתר.
תיהנו מהמנה הארגנטינאית הטעימה והמסורתית הזו עם המשפחה והחברים, ותתענגו על הבשר הרך ותפוחי האדמה מלאי הטעם.
הנחיות לאוכלי כשרות
לאוכלי כשרות, המנה אינה מכילה רכיבים חלביים ולכן היא מתאימה לאוכלי כשרות. כמובן שצריך לוודא שהבשר בכשרות, כמו שאר הרכיבים במנה.
יתרונות תזונתיים לאסאדו עם תפוחי אדמה בתנור
- אסאדו הוא מקור נהדר לחלבון איכותי, ויטמינים חיוניים ומינרלים.
- נתחי בקר רזים מספקים ברזל, אבץ, ויטמין B.
- תפוחי האדמה מציעים סיבים תזונתיים וויטמין C.