אוכל זה החיים

מתכון באן אסאדו מדהים כמו במסעדות אסייתיות

מתכון באן אסאדו מדהים כמו במסעדות אסייתיות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
בשרי

טבלו את עצמכם במיזוג הטעמים עם מתכון לחמניות באן אסאדו מדהימות, מתכון שבו הרכות של אסאדו בסגנון אסייתי פוגשת את הרכות הכרית של לחמניות מאודות סיניות.

התענוג הקולינרי הזה מפגיש את הטעם המתוק והמלוח של חזיר אסאדו, עטוף בלחמנייה אוורירית ולבנה, ומציע תערובת הרמונית של מרקמים וטעמים.

הלחמניות הללו מושלמות לחטיפים, מתאבנים או ארוחה ייחודית, הן משמחות את הקהל, ומשלבות את ההיכרות המנחמת של המטבח האסייתי עם מגע של כשרון גורמה. בין אם אתה בשלן ותיק או חובב אוכל סקרן, המתכון הזה מזמין אותך לחקור את השטיח העשיר של טעמים אסיאתיים במטבח שלך.

הערה – מתכון זה כולל גם את השלבים להכנת לחמניות הבאן. אם אתם לא חדורי מוטיבציה בהגזמה, אפשר לדלג על החלק הזה במתכון ולקנות לחמניות באן מוכנות בסופר – זה לא רע בכלל בתכלס.

באן אסאדו – מה הלו"ז?

  • זמן הכנה: שעה (כולל זמן תפיחת הבצק)
  • זמן בישול: 30 דקות
  • זמן כולל: שעה 30 דקות

איך להכין באן אסאדו טעים טעים – הרכיבים

  • – למילוי אסאדו –
  • 500 גרם כתף בקר חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צדפות
  • 2 כפות רוטב הוזין
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שמן צמחי
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 250 מ"ל מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • – עבור הלחמניות – (אפשר גם לדלג ולקנות באנים מוכנים)
  • 500 גרם קמח
  • 1 חבילה (7 גרם) שמרים יבשים
  • 250 מ"ל מים חמימים
  • 50 גרם סוכר
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1/2 כפית מלח
  • קצת קמח

איך מכינים באן אסאדו מדהים שלב אחר שלב

  1. מתחילים במרינדת הבשר ברוטב סויה, רוטב צדפות, רוטב הוסין וסוכר למשך 30 דקות לפחות.
  2. מחממים שמן צמחי במחבת על אש בינונית. מטגנים שום ובצל עד שהם שקופים.
  3. מוסיפים את בשר החזיר הכבוש למחבת, משחימים אותו מכל הצדדים.
  4. יוצקים מים, מביאים לרתיחה ואז מבשלים מכוסה כ-20 דקות או עד שהבשר רך. מניחים להתקרר, ואז מגרסים או קוצצים את הבשר לחתיכות קטנות יותר.
  5. עבור הלחמניות, ממיסים שמרים במים חמימים עם כפית סוכר, מניחים להם לשבת 10 דקות עד לקבלת קצף.
  6. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, יתרת הסוכר והמלח. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את תערובת השמרים והשמן הצמחי, מערבבים ליצירת בצק רך.
  7. לשים את הבצק על משטח מקומח כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. מניחים בקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כ-30 דקות או עד להכפלת הנפח.
  8. מחוררים את הבצק ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, ואז משטחים לדיסק. מניחים כף ממילוי האסאדו במרכז כל דיסק.
  9. אוספים את שולי הבצק מעל המילוי, צובטים לאטימה. מניחים כל לחמנייה עם צד התפר כלפי מטה על פיסת נייר פרגמנט קטנה.
  10. מסדרים את הלחמניות על ספינת אידוי, מוודאים שהן לא נוגעות. מכסים ומאדים על אש בינונית כ-12 דקות, או עד שהלחמניות תפוחות ומבושלות.
  11. הגישו את הלחמנייה האסיאתית חמימה, והזמינו כל ביס להיות מסע בין הטעמים העסיסיים של האסאדו העטוף בחיבוק הרך של בצק מאודה.

מתכון לחמניית אסאדו אסיאתית זה יותר מסתם אוכל; זו חוויה, הממזגת את מיטב המסורת הקולינרית האסיאתית לחבילה אחת ומענגת.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן