צלול אל המעמקים מחממי הלב של המסורת הקולינרית עם תבשיל אסאדו זה, מנה המגלמת את המהות של אוכל מנחם עם שטיח טעמים עשיר.
התבשיל הזה משלב את המהות החזקה והמעושנת של האסאדו עם הנשמה הלבבית והמטפחת של תבשיל מסורתי, ויוצר ארוחה משביעה עמוקה ומוכרת נוסטלגית.
תבשיל אסאדו בסיר זה מושלם לערבים קרים, מפגשים משפחתיים, או פשוט כשהנשמה מחפשת את הנוחות של מנה בשרנית בטעם, תבשיל אסאדו זה חגיגה של מרכיבים פשוטים שמתאחדים כדי ליצור חגיגה לחושים.
זמנים
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: שעתיים
- זמן כולל: 2 שעות 20 דקות
איך להכין תבשיל אסאדו מדהים כמו אסאדור ארגנטינאי – הרכיבים
- 1 ק"ג צ'אק בקר חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 3 בצלים בינוניים, קצוצים
- 3 שיני שום, קצוצות
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות בגודל 1 ס"מ
- 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות (קוביות של 3 ס"מ)
- 2 עלי דפנה
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 500 מ"ל מרק בקר
- 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
- 150 מ"ל יין אדום
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה לקישוט
איך מכינים תבשיל אסאדו מטורף שלב אחר שלב
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
- מתבלים את קוביות הבקר במלח ופלפל, ומשחימים אותן בקבוצות, מוודאים שכל נתח זהוב מכל הצדדים. מוציאים את הבקר ומניחים בצד.
- לאותו סיר מוסיפים את הבצל והשום, מבשלים עד שהם רכים ושקופים, כ-5 דקות.
- מחזירים את הבשר לסיר. מפזרים מעל את הפפריקה המעושנת, הטימין, ומוסיפים את עלי הדפנה תוך כדי ערבוב.
- יוצקים פנימה את היין האדום, מגרדים כל חתיכות שחומות מתחתית הסיר. מניחים להתבשל במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים את מרק הבקר ואת קוביות העגבניות, מביאים את התערובת לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך שעה.
- מוסיפים לסיר את הגזר ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל נוספים וממשיכים לבשל, מכוסה, עוד שעה או עד שהבשר רך והירקות מבושלים.
- מסירים את עלי הדפנה ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.
המתכון הזה לתבשיל אסאדו הוא יותר מסתם ארוחה; זהו מסע בין טעמים ומסורות, המציע חיבוק מנחם עם כל כפית. בשר הבקר בבישול איטי הופך רך להפליא, סופג את הטעמים העשירים והמעושנים של הפפריקה ואת עומק היין, ויוצר תבשיל לבבי ומפוצץ אופי.