אוכל זה החיים

מתכון שעועית ברבוניה – איך מבשלים את הדבר הזה?

מתכון שעועית ברבוניה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

שעועית ברבוניה, הידועה גם בשם "שעועית כליה אדומה", היא מרכיב עיקרי במטבחים רבים ברחבי העולם, הידועה בטעמה העשיר וביתרונות הבריאותיים הרבים. המתכון הספציפי הזה ידריך אותך בהכנת מנה טעימה ודשנה באמצעות שעועית ברבוניה, מושלמת לארוחה מנחמת. הזמן הכולל הדרוש למתכון זה הוא כשעתיים, כולל זמן הכנה ובישול כאחד.

איך מכינים שעועית ברבוניה – המרכיבים

לפני שנחפור ונגיע לתהליך הבישול, בואו נאסוף את כל המרכיבים הדרושים. מנה זו לא רק מספקת אלא גם מתאימה להעדפות תזונתיות שונות, מה שהופך אותה לבחירה רב-תכליתית עבור רבים.

  • 500 גרם פולי ברבוניה מיובשים, מושרים למשך הלילה
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 400 גרם עגבניות משומרות, קצוצות
  • 1.5 ליטר מרק ירקות
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

רגישויות למזון

עכשיו, כמה מילים על מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, ודא שמרק הירקות נקי ממוצרים מן החי.
  • למנה נטולת גלוטן, המתכון הזה נטול גלוטן באופן טבעי, אבל תמיד בדוק את התוויות על מרק הירקות שלך כדי לוודא שהוא תואם.
  • אם אתם מחפשים להוסיף עוד חלבון, שקול לשלב נקניק טבעוני, קצוץ לחתיכות בגודל ביס.

איך להכין שעועית ברבוניה – השלבים

בצע את השלבים הפשוטים הבאים:

  1. שוטפים את השעועית הספוגה ומסננים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום, מטגנים עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את הגזר והסלרי, מבשלים עוד 5 דקות.
  4. מערבבים פנימה את הפפריקה המעושנת, ואז מוסיפים את השעועית הספוגה, העגבניות המשומרות, מרק הירקות ועלי הדפנה.
  5. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים, מכוסה, במשך כ-1.5 שעות או עד שהשעועית רכה.
  6. מסירים את עלי הדפנה, מתבלים במלח ופלפל ומתקנים תיבול לפי הצורך.

לאחר מכן, בואו נעמיק ביתרונות התזונתיים של מנת שעועית הברבוניה הזו.

יתרונות תזונתיים של המתכון

שעועית ברבוניה, המכונה גם שעועית כליה אדומה, עמוסה בשפע של יתרונות תזונתיים שהופכים אותן לתוספת נפלאה לכל דיאטה.

הנה כמה מהיתרונות התזונתיים העיקריים של שילוב שעועית כליה אדומה בארוחות שלך:

  • עשירה בחלבון: שעועית ברבוניה היא מקור מצוין לחלבון מהצומח, שהוא חיוני לבניית שרירים, תיקון ותפקוד תאי כללי.
  • עשירה בסיבים: שעועית זו עמוסה בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מסייעים לשמור על משקל תקין, ויכולים להפחית את הסיכון לבעיות בריאותיות שונות, כולל מחלות לב וסוכרת.
  • מקור ברזל: ברזל מצוי בשפע בפולי ברבוניה, חיוני להפקת אנרגיה ולהובלת חמצן בכל הגוף.
  • נוגדי חמצון: שעועית כליה אדומה מכילה נוגדי חמצון, הנלחמים בהשפעות של רדיקלים חופשיים בגוף, מפחיתים מתח חמצוני ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.
  • עשיר באשלגן: שעועית ברבוניה עשירה באשלגן יכולה לסייע באיזון נוזלי הגוף, לווסת את תפקוד הלב ושמירה על רמות לחץ דם בריאות.
  • דלת שומן: שעועית זו דלה בשומן ואינה מכילה כולסטרול, מה שהופך אותן לבחירה מזון בריאה ללב שיכולה לסייע בניהול כולסטרול.
  • וויסות הסוכר בדם: הודות לתכולת הסיבים הגבוהה שלהם, לשעועית הברבוניה אינדקס גליקמי נמוך, שיכול לסייע בייצוב רמות הסוכר בדם, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת עבור אנשים עם סוכרת או אלה המעוניינים לשמור על רמות אנרגיה יציבות.
  • עשירה בויטמינים ומינרלים: מעבר לברזל ואשלגן, שעועית הברבוניה היא מקור טוב לויטמינים כמו חומצה פולית ומינרלים כמו מגנזיום, התורמים לבריאות ולרווחה הכללית.

על ידי הכללת שעועית כליה אדומה בתזונה שלך, אתה לא רק נהנה ממרכיב טעים ורב-תכליתי אלא גם נהנה מהיתרונות התזונתיים הרבים שלו התומכים בבריאות הכללית.

שדרוגים אפשריים?

  • כדאי לשקול לשפר את המנה עם כמה עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה לפני ההגשה.
  • לבעיטה פיקנטית, קורטוב של פתיתי צ'ילי יכול לעשות פלאים. אם אתם מחפשים מרקם עשיר יותר, מערבולת קרם קוקוס עשויה להיות תוספת מענגת.

כעת, בואו נתייחס לכמה שאלות נפוצות לגבי מנת פולי הברבוניה הזו.

שאלות ותשובות על הכנת שעועית ברבוניה

ש: האם אני יכול להשתמש בפולי ברבוניה משומרים במקום מיובשים?
ת: כן, אתה יכול להשתמש בשעועית משומרת. פשוט צמצמו את זמן הבישול מכיוון שעועית שימורים כבר מבושלת.
ש: האם המנה הזו מתאימה למקפיא?
ת: בהחלט, המנה הזו קופאת היטב. רק לוודא שהוא מקורר לפני ההקפאה ולאחסן בכלי אטום.
ש: האם אני יכול להוסיף בשר למנה הזו?
ת: כן, לגרסה לא צמחונית, אל תהסס להוסיף נקניק מבושל או בייקון לתוספת טעם.
ש: איך אני יכול להפוך את המנה הזו לחריפה יותר?
ת: שלבו מעט אבקת צ'ילי או פלפל צ'ילי טרי במהלך תהליך הבישול כדי להוסיף חום.
ש: מה אני יכול להגיש עם המנה הזו?
ת: זה משתלב יפה עם אורז, לחם פריך או סלט ירוק פשוט.

בהצלחה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם צימוקים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון ללחם צימוקים – פינוק בוקרי קלאסי

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

דילוג לתוכן