אוכל זה החיים

מתכון ביף ג'רקי – איך להכין בשר מיובש ביתי, בריא יותר ועם טעם מדהים

מתכון ביף ג'רקי - איך להכין בשר מיובש ביתי
5/5
זמן הכנה:
540 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

ביף ג'רקי הוא חטיף קלאסי, ארוז בחלבונים, אהוב ברחבי העולם בשל טעמו המלוח והלעיסה המשביעה שלו. הכנת ביף ג'רקי בבית זה לגמרי אפשרי ואף מומלץ.

הכנת בשר מיובש בתוצרת ביתית מאפשרת להתאים אישית את הטעמים לטעמך ומבטיחה חטיף טרי ובריא יותר ללא תוספת חומרים משמרים שנמצאים בגרסאות רבות שנרכשו בחנות.

מתכון זה מתמקד במרינדה בסיסית שיוצרת את האיזון המושלם בין מלוח, מתוק ואומאמי, עם שמץ של עישון ותיבול. המפתח לג'רקי בקר נהדר הוא בחירת נתח הבשר הנכון וחיתוך אותו דק ללעיסה מושלמת.

בואו ניצור אצווה של ג'רקי בקר תוצרת בית שעשוי להפוך לחטיף מועדף לטיולי כביש, הרפתקאות טיולים, או בכל עת שתזדקקו לחיזוק חלבון טעים.

הכנת בשר מיובש ביתי – מה הלו"ז?

זמן הכנה: 30 דקות

זמן ייבוש: 3 עד 8 שעות, תלוי בעובי הפרוסות ובשיטת הייבוש

זמן כולל: כ-4 עד 9 שעות, בתוספת כבישה למשך הלילה

איך להכין בשר מיובש ביתי – ביף ג'רקי

  • 1 ק"ג בשר בקר רזה (עליון עגול, עגול תחתון או סטייק צד הם בחירה אידיאלית)
  • 120 מ"ל רוטב סויה
  • 60 מ"ל רוטב ווסטרשייר
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 כפית פתיתי צ'ילי אדומים (להתאים לפי הטעם)
  • אופציונלי: 1 כפית עשן נוזלי לתוספת עישון

איך מכינים ביף ג'רקי – בשר מיובש ביתי

  1. מקפיאים את הבשר כ-1-2 שעות עד שהוא יציב אך לא קפוא לחלוטין, כדי להקל על החיתוך.
  2. פורסים את בשר הבקר כנגד הדגן לרצועות דקות, בעובי של כ-0.5 ס"מ. עובי אחיד הוא המפתח לייבוש אחיד.
  3. בקערת ערבוב מערבבים את רוטב הסויה, רוטב ווסטרשייר, סוכר חום, פפריקה מעושנת, אבקת שום, אבקת בצל, פלפל שחור, פתיתי צ'ילי אדום ועשן נוזלי אופציונלי. טורפים יחד ליצירת המרינדה.
  4. מניחים את פרוסות הבקר בשקית ניילון גדולה הניתנת לסגירה חוזרת או בכלי שאינו מגיב. יוצקים את המרינדה על בשר הבקר, מוודאים שכל הנתחים מצופים היטב. סוגרים את השקית או מכסים את המיכל ומכניסים למקרר למשך הלילה, הופכים את השקית או מערבבים מדי פעם את בשר הבקר למרינדה אחידה.
  5. חממו מראש את התנור להגדרה הנמוכה ביותר, בדרך כלל בין 70°C ל-80°C (160°F עד 175°F). מרפדים תבנית בנייר אפייה או במחצלת סיליקון לניקוי קל.
  6. מוציאים את בשר הבקר מהמרינדה, זורקים את כל עודפי המרינדה. לייבש את פרוסות הבקר בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי לחות.
  7. מסדרים את פרוסות הבקר בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה. יש לוודא שהפרוסות אינן חופפות או נוגעות לייבוש אחיד.
  8. מכניסים את בשר הבקר לייבוש בתנור. השאר את דלת התנור פתוחה מעט כדי לאפשר ללחות לצאת. תהליך הייבוש יכול להימשך בין 3 ל-8 שעות, תלוי בעובי הפרוסות ובטמפרטורת התנור שלך.
  9. בדוק מעת לעת את הג'רקי לאחר 3 השעות הראשונות, כופף חתיכה כדי לבדוק האם הוא עשוי. זה צריך להיות יבש ומעט גמיש, לא שביר.
  10. לאחר שהג'רקי מתייבש לטעמך, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו להתקרר לחלוטין על רשת.
  11. אחסן את הבשר בקר בכלי אטום במקום קריר ויבש. הוא יכול להימשך מספר שבועות, אך מומלץ ליהנות ממנו במהלך השבוע הראשון לקבלת רעננות וטעם מיטביים.

זהו, סיימנו להכין ביף ג'רקי ביתי משובח. תיהנו מבשר בקר מיובש תוצרת בית כחטיף נוח ועתיר חלבון, מלא בטעם ומושלם להשביע רעב בדרכים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן