טרטר בקר הוא מאכל קלאסי ואלגנטי שמקורו בצרפת ומאז הפך למרכיב עיקרי במטבח העילי ברחבי העולם.
הכנה גולמית זו מציגה את בשר הבקר האיכותי ביותר, מתובל במומחיות ומשולב עם תערובת של מרכיבים טריים וטעימים. ההיסטוריה שלו חוזרת לתחילת המאה ה-20, כאשר היא הוצגה לראשונה כ"סטייק א- ל'אמריקן" במסעדות צרפתיות.
האבולוציה של המנה הובילה לשילוב של מרכיבים מגוונים, וכתוצאה מכך לאיזון הרמוני של טעמים ומרקמים שממשיך לרתק את החך ברחבי העולם.
סיבות לנסות טרטר בקר
- חוויה קולינרית ייחודית: טרטר בקר מציע הזדמנות נדירה ליהנות מהטעם הטהור של בשר בקר ברמה הגבוהה ביותר בצורתו הלא מבושלת.
- מצגת אמנותית: הצבעים התוססים וההצגה האמנותית שלה הופכים אותה לחגיגה לעיניים ולבלוטות הטעם.
- חקר המרקמים: בשר הבקר הרך מנוגד לפריכות של בצל וצלפים, ויוצר חוויה מרקם מענגת.
- טעמים הניתנים להתאמה אישית: התאם את התבלינים והקישוטים כך שיתאימו להעדפות הטעם שלך.
- עשיר בחומרים מזינים: המנה הזו עמוסה בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, ברזל, אבץ וויטמינים מקבוצת B.
- אפשרות דלת פחמימות: זוהי בחירה מצוינת עבור אלה העוקבים אחר דיאטות דלת פחמימות או קטו.
- הרפתקה קולינרית: לנסות מנה שמזוהה בדרך כלל עם אוכל משובח היא הרפתקה בפני עצמה.
- בידור גורמה: הרשים את האורחים שלך עם מתאבן אלגנטי ומתוחכם.
- וריאציה גלובלית: חקור כיצד תרבויות שונות עשו את הסיבוב הייחודי שלהן על המנה הזו.
- חגיגת בקר: הצגת בשר בקר בצורתו הטהורה מדגישה את גווני האיכות והטעם שלו.
רכיבים להכנת טרטר בקר
- 400 גרם שקדי בקר איכותי, טחונים דק
- 1 בצל אדום קטן, קצוץ דק
- 2 כפות צלפים, מסוננים וקצוצים דק
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 2 חלמונים
- 2 כפיות רוטב ווסטרשייר
- 1 כפית רוטב חריף (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- פרוסות בגט קלויות או קרקרים, להגשה
הוראות להכנת טרטר בקר
- מכינים את הבשר: ודא שהבשר קר מאוד לפני שתתחיל.
- טוחנים דק את בשר הבקר בעזרת סכין חדה או מטחנת בשר.
- תיבול וערבב: מערבבים בקערה את בשר הבקר הטחון, הבצל האדום הקצוץ, הצלפים והפטרוזיליה.
- מוסיפים חרדל דיז'ון, חלמונים, רוטב ווסטרשייר ורוטב חריף (אם משתמשים).
- מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
- מערבבים ומצננים: מערבבים בעדינות את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול להשפיע על המרקם.
- מכסים את התערובת ומכניסים למקרר למשך כ-15-20 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- לְשָׁרֵת: כשמוכן להגשה, מעצבים את טרטר הבקר למנות אישיות באמצעות תבנית רינג או הידיים.
- מקשטים בפטרוזיליה קצוצה נוספת וצלפים.
- מגישים עם פרוסות בגט קלויות או קרקרים.
יתרונות תזונתיים
- חלבון באיכות גבוהה: בשר בקר הוא מקור מצוין לחלבון מלא, חיוני לשיקום השרירים ולבריאות הכללית.
- ברזל ואבץ: בשר בקר עשיר בברזל, חיוני להובלת חמצן, ואבץ, התומך בתפקוד החיסוני.
- ויטמיני B: מנה זו מספקת ויטמיני B כמו B12, החיוניים לבריאות העצבים, ו-B6, החשוב לחילוף החומרים.
- שומנים בריאים: חלמונים תורמים שומנים בריאים וויטמינים מסיסים בשומן.
- דלות פחמימות: אפשרות ידידותית לפחמימות למי שמחפש לנהל את צריכת הפחמימות שלהם.
חלופות מתכון
- אפשרות כשרה: החלף את בשר הבקר בסלמון נא או טונה בעל אישור כשרות.
- אפשרות צמחונית: החלף את בשר הבקר בפטריות טחונות דק או עדשים מבושלות לחלופה על בסיס צמחי.
טיפים לשיפור המתכון
- השתמש בבשר הבקר הטרי והאיכותי ביותר כדי להבטיח בטיחות וטעם כאחד.
- לטיפול קל יותר, מקפיאים מעט את בשר הבקר לפני הטחון.
- התנסו עם עשבי תיבול ותבלינים שונים לקבלת פרופיל טעמים ייחודי.
- הגישו את המנה מיד לאחר הערבוב לקבלת המרקם והטעם הטובים ביותר.
- התאם את כמות החרדל, הרוטב החריף והתיבול בהתאם להעדפות הטעם שלך.
- חבר עם יין לבן פריך או שמפניה כדי להשלים את הטעמים.