סביצ'ה סלק הוא טוויסט מרענן וחדשני למנת פירות הים המסורתית, תוך שימוש במתיקות האדמה של הסלק במקום דגים.
המנה התוססת הזו היא לא רק חגיגה לעיניים עם גווני האודם העמוקים שלה, אלא גם תערובת מענגת של מרקמים וטעמים. כבוש במיץ הדרים, הסלק הופך רך אך שומר על קראנצ'יות משביעת רצון, בעוד שילוב של עשבי תיבול טריים ומרכיבים מוסיף שכבות של מורכבות. מושלם לצמחונים או לכל מי שמחפש ליהנות ממנה קלילה וטעימה, סביצ'ה סלק זה הוא תוספת נפלאה לכל ארוחה, במיוחד בחודשים חמים יותר.
איך להכין סביצ'ה סלק – מה נצטרך?
- 500 גרם סלק (בערך 2-3 סלק בינוני)
- 1 בצל אדום בינוני (בערך 5 ס"מ קוטר), פרוס דק
- מיץ מ-2 ליים
- מיץ מתפוז 1
- 2 כפות שמן זית
- 1 צרור קטן של כוסברה (כ-15 גרם), קצוץ דק
- 1 צרור נענע קטן (כ-10 גרם), קצוץ דק
- 1-2 אבוקדו חתוך לקוביות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: 1 פלפל צ'ילי (כגון ג'לפניו או סרנו), קצוץ דק, לתוספת חום
איך מכינים סביצ'ה סלק – שלב אחר שלב
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום וצולים בתנור עד לריכוך, כ-60-70 דקות.
- לאחר התקררות, קולפים את הסלקים וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ.
- בקערה גדולה מערבבים את קוביות הסלק עם הבצל האדום הפרוס דק.
- מוסיפים את מיץ הליים, מיץ התפוזים ושמן הזית לסלק והבצל. מערבבים היטב.
- מערבבים פנימה את הכוסברה הקצוצה, הנענע ופלפל הצ'ילי (אם משתמשים).
- מקפלים פנימה בעדינות את קוביות האבוקדו.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- הניחו לתערובת להשרות במקרר למשך שעה אחת לפחות לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- מגישים צונן, מעוטר בעשבי תיבול נוספים אם רוצים.
סביצ'ה סלק זה הוא עדות לרבגוניות של ירקות, ומציע חוויה ייחודית וטעימה. החומציות מההדר משלימה יפה את המתיקות הטבעית של הסלק, בעוד עשבי התיבול והאבוקדו מוסיפים רעננות ושמנת.
זו מנה שמבטיחה להפתיע ולשמח את בלוטות הטעם שלכם, מה שהופך אותה למנה ראשונה או תוספת מושלמת לכל אירוע.