אוכל זה החיים

מתכון לניוקי סלק הכי טעים בעולם ויש אף שיגידו ביקום כולו

מתכון לניוקי סלק הכי טעים בעולם ויש אף שיגידו ביקום כולו
5/5
זמן הכנה:
65 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

ניוקי סלק הוא טוויסט מהמם ומלא טעם בכופתאות תפוחי האדמה האיטלקיות הקלאסיות.

חדורים במתיקות אדמתית של סלק, הניוקי הללו מתהדרים בגוון תוסס בגוון תכשיט שגורם לכל צלחת להיראות כמו יצירת מופת.

לא רק שהם מציעים משיכה ויזואלית מענגת, אלא שהמתיקות העדינה של הסלק מוסיפה גם עומק טעם ייחודי שמשתלב נפלא עם מגוון רטבים, מחמאה חומה פשוטה ומרווה ועד גורגונזולה שמנת.

הכנת ניוקי סלק מאפס היא עבודת אהבה שמתגמלת אותך בארוחה מיוחדת באמת, מושלמת להרשים אורחים או לפנק את עצמך בחוויית אוכל גורמה בבית.

התהליך הכנת ניוקי סלק ביתי כולל מיזוג סלק מבושל לתוך בצק הניוקי, אשר לאחר מכן מעוצב, מבושל ומוגש עם הרוטב לבחירתכם. בואו נצלול לעולם של ניוקי סלק תוצרת בית וניצור מנה יפה כמו שהיא טעימה.

זמן נחוץ עבור מתכון זה

  • זמן הכנה: שעה (כולל צליית הסלק)
  • זמן בישול: 3-5 דקות
  • זמן כולל: כשעה ו-5 דקות

איך להכין ניקוי סלק ביתי משוגע – הרכיבים

  • 250 גרם סלק צלוי (בערך 2 סלק בינוני)
  • 500 גרם קמח
  • ביצה 1 גדולה
  • מלח לטעימה

איך מכינים ניקוי סלט מדהים – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום וצולים בתנור כ-45 דקות או עד לריכוך. תנו להם להתקרר, לקלף, ואז לטחון במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את מחית הסלק, הקמח, הביצה וקורט מלח. מערבבים עד שנוצר בצק רך.
  3. הופכים את הבצק על משטח מקומח ולשים בעדינות עד לקבלת בצק חלק אך עדיין מעט דביק. מוסיפים קמח לפי הצורך, אך השתדלו שהבצק יהיה קל ככל האפשר.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לחבל ארוך ודק, בקוטר של כ-2 ס"מ.
  5. חותכים כל חבל לחתיכות של 2 ס"מ ליצירת הניוקי. לחץ כל חלק על גב המזלג כדי ליצור את רכסי הניוקי המסורתיים אם תרצה.
  6. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מבשלים את הניוקי בקבוצות, נזהרים לא להעמיס את הסיר. הם נעשים כשהם צפים על פני השטח, בערך 2-3 דקות.
  7. מוציאים את הניוקי המבושלים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לכלי הגשה. ממשיכים עד שכל הניוקי מבושלים.
  8. הגישו את ניוקי הסלק חם עם הרוטב שבחרת ועם קישוטים נוספים כמו פרמזן מגוררת, עשבי תיבול טריים או פלפל שחור גרוס.

הכנת ניוקי סלק מאפס היא תהליך מתגמל שמביא פרץ של צבע וטעם של שולחן האוכל שלך.

בין אם אתם חובבי הטעם הארצי של הסלק ובין אם אתם מחפשים חווית ניוקי חדשה, המתכון הזה בטוח ישמח.

המפתח לניוקי מושלם הוא במרקם הבצק, אז קחו את הזמן שלכם בכל שלב כדי להבטיח שהכופתאות שלכם קלות, רכות ובלתי ניתנות להתנגדות. תיהנו מפירות העבודה שלכם עם רוטב פשוט כדי לתת לטעמים של ניוקי הסלק לזרוח.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן