ניוקי סלק הוא טוויסט מהמם ומלא טעם בכופתאות תפוחי האדמה האיטלקיות הקלאסיות.
חדורים במתיקות אדמתית של סלק, הניוקי הללו מתהדרים בגוון תוסס בגוון תכשיט שגורם לכל צלחת להיראות כמו יצירת מופת.
לא רק שהם מציעים משיכה ויזואלית מענגת, אלא שהמתיקות העדינה של הסלק מוסיפה גם עומק טעם ייחודי שמשתלב נפלא עם מגוון רטבים, מחמאה חומה פשוטה ומרווה ועד גורגונזולה שמנת.
הכנת ניוקי סלק מאפס היא עבודת אהבה שמתגמלת אותך בארוחה מיוחדת באמת, מושלמת להרשים אורחים או לפנק את עצמך בחוויית אוכל גורמה בבית.
התהליך הכנת ניוקי סלק ביתי כולל מיזוג סלק מבושל לתוך בצק הניוקי, אשר לאחר מכן מעוצב, מבושל ומוגש עם הרוטב לבחירתכם. בואו נצלול לעולם של ניוקי סלק תוצרת בית וניצור מנה יפה כמו שהיא טעימה.
זמן נחוץ עבור מתכון זה
- זמן הכנה: שעה (כולל צליית הסלק)
- זמן בישול: 3-5 דקות
- זמן כולל: כשעה ו-5 דקות
איך להכין ניקוי סלק ביתי משוגע – הרכיבים
- 250 גרם סלק צלוי (בערך 2 סלק בינוני)
- 500 גרם קמח
- ביצה 1 גדולה
- מלח לטעימה
איך מכינים ניקוי סלט מדהים – שלב אחר שלב
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום וצולים בתנור כ-45 דקות או עד לריכוך. תנו להם להתקרר, לקלף, ואז לטחון במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את מחית הסלק, הקמח, הביצה וקורט מלח. מערבבים עד שנוצר בצק רך.
- הופכים את הבצק על משטח מקומח ולשים בעדינות עד לקבלת בצק חלק אך עדיין מעט דביק. מוסיפים קמח לפי הצורך, אך השתדלו שהבצק יהיה קל ככל האפשר.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לחבל ארוך ודק, בקוטר של כ-2 ס"מ.
- חותכים כל חבל לחתיכות של 2 ס"מ ליצירת הניוקי. לחץ כל חלק על גב המזלג כדי ליצור את רכסי הניוקי המסורתיים אם תרצה.
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מבשלים את הניוקי בקבוצות, נזהרים לא להעמיס את הסיר. הם נעשים כשהם צפים על פני השטח, בערך 2-3 דקות.
- מוציאים את הניוקי המבושלים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לכלי הגשה. ממשיכים עד שכל הניוקי מבושלים.
- הגישו את ניוקי הסלק חם עם הרוטב שבחרת ועם קישוטים נוספים כמו פרמזן מגוררת, עשבי תיבול טריים או פלפל שחור גרוס.
הכנת ניוקי סלק מאפס היא תהליך מתגמל שמביא פרץ של צבע וטעם של שולחן האוכל שלך.
בין אם אתם חובבי הטעם הארצי של הסלק ובין אם אתם מחפשים חווית ניוקי חדשה, המתכון הזה בטוח ישמח.
המפתח לניוקי מושלם הוא במרקם הבצק, אז קחו את הזמן שלכם בכל שלב כדי להבטיח שהכופתאות שלכם קלות, רכות ובלתי ניתנות להתנגדות. תיהנו מפירות העבודה שלכם עם רוטב פשוט כדי לתת לטעמים של ניוקי הסלק לזרוח.