אוכל זה החיים

מתכון פשטידת כרוב חלבית (עם גבינות) מהממת

מתכון פשטידת כרוב
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

מתכון של פשטידת כרוב חלבית וטעימה פיצוצים? יש לנו כזה, אבל בול!

דמיינו מנה שעוטפת את הטעמים המנחמים של ארוחות ביתיות עם מגע של אלגנטיות ופשטות. זה בדיוק מה שמקבלים עם המתכון הזה לפשטידת כרוב (או: פאי כרוב), מאפה מלוח מענג שמתאים לארוחת ערב משפחתית נעימה כמו לבראנץ' יוקרתי. הכרוב הרך והמתוק בשילוב עם קרום פריך מציע ניגוד הרמוני של מרקמים שיכול לגרום לבלוטות הטעם שלך לרקוד.

כמה זמן להכין מתכון לפשטידת כרוב?

הזמן הכולל הדרוש הוא כשעה ו-30 דקות, הכולל גם זמן הכנה וגם זמן בישול.

איך מכינים פשטידת כרוב – המרכיבים:

לפני הצלילה לתהליך הבישול, בואו נאסוף את כל המרכיבים הדרושים למנה המעולה הזו. מתכון זה משרת 4 עד 6 אנשים.

  • 500 גרם בצק עלים
  • 1 ראש כרוב גדול, כ-800 גרם, מגורר דק
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 מ"ל של שמנת כבדה
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית זרעי קימל (לא חובה)

למי שמחפש חלופות, להלן כמה אלטרנטיבות למתכון:

  • גרסה טבעונית: החליפו את השמנת בקרם קוקוס ואת הביצים בתערובת זרעי פשתן. השתמשו בבצק עלים טבעוני והחליפו את הפטה בחלופה לגבינה טבעונית.
  • גרסה ללא גלוטן: בחרו בבצק עלים ללא גלוטן והבטיחו שכל שאר המרכיבים יהיו מאושרים ללא גלוטן.

איך להכין פשטידת כרוב – השלבים:

בצע את השלבים הבאים כדי ליצור את פשטידת הכרוב המענגת שלך.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שהם רכים ושקופים.
  3. מוסיפים את הכרוב המגורר למחבת תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא מתרכך ומצמצם את נפחו, כ-15 דקות.
  4. בקערה, טורפים יחד את הביצים, השמנת הכבדה, המלח, הפלפל וזרעי הקימל אם משתמשים. מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת.
  5. מאחדים את תערובת הביצים עם הכרוב המוקפץ, מערבבים היטב כדי להבטיח שהמרכיבים מחולקים באופן שווה.
  6. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות כך שיתאים לתבנית פשטידה בקוטר של כ-25 ס"מ. מניחים את המאפה בתבנית, מהדקים אותו לקצוות.
  7. יוצקים את תערובת הכרוב לקליפת המאפה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40-45 דקות, או עד שהמאפה מזהיב והמלית מתייצבת.
  9. מניחים לפשטידה להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים של המתכון:

פשטידת הכרוב הזאת הוא לא רק תענוג לבלוטות הטעם שלך, אלא גם מכיל אגרוף תזונתי.

  • הכרוב ידוע בתכולת הסיבים הגבוהה שלו, המצויינים לעיכול.
  • זה גם מקור טוב לויטמינים C ו-K.
  • תוספת של ביצים וגבינה מספקת כמות טובה של חלבון, בעוד הקרם מוסיף נופך של פינוק מבלי להגזים.

שדרוגים ותוספות:

מחפשים להעלות את פאי הכרוב שלכם עוד יותר? הנה כמה הצעות:

  • מוסיפים שכבה של פטריות או כרישה מוקפצות למילוי לתוספת טעם אומאמי.
  • לבעיטה פיקנטית, מפזרים מעט פתיתי צ'ילי לתוך תערובת הכרוב.
  • פיזור של עשבי תיבול טריים כמו שמיר או פטרוזיליה יכול להוסיף מגע רענן ותוסס למנה.

על ידי שילוב הטיפים והווריאציות הללו, תוכלו להתאים את עוגת הכרוב הזו להעדפות הטעם או הצרכים התזונתיים שלכם, מה שהופך אותה למנה רב-תכליתית שוודאי תרשים.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם צימוקים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון ללחם צימוקים – פינוק בוקרי קלאסי

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

דילוג לתוכן