סלט כרוב עם שמיר הוא מנה מרעננת ופשוטה שמוציאה את המיטב במרכיביה המינימליים. פריכות הכרוב יחד עם השמיר הארומטי יוצרת סלט שלא רק מענג לאכול אלא גם תוסס במראהו. הסלט הזה הוא מלווה מושלם למגוון מנות, מוסיף פרץ של רעננות לכל ארוחה עם טעמיו הקלילים והחריפים.
כמה זמן להכין סלט כרוב עם שמיר?
זמן כולל: כ-15 דקות.
איך מכינים סלט כרוב עם שמיר – המרכיבים
- 1 ראש בינוני של כרוב לבן, פרוס דק או מגורר
- חופן שמיר טרי, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ לבן או מיץ לימון
- 1 כפית דבש או סוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים לצרכים תזונתיים:
הסלט הזה הוא מטבעו טבעוני וללא גלוטן. אם אתם מחפשים אפשרות ללא סוכר, תוכלו להשמיט את הדבש או הסוכר, או להחליף אותם בממתיק ללא סוכר.
לאחר שכל המרכיבים שלך מוכנים, השלבים הבאים ילוו אותך ביצירת הסלט המענג הזה.
איך מכינים סלט כרוב עם שמיר – השלבים
- מניחים את הכרוב הפרוס דק בקערת ערבוב גדולה.
- מוסיפים את השמיר הקצוץ לכרוב.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, החומץ או מיץ הלימון, הדבש או הסוכר, המלח והפלפל ליצירת הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הכרוב והשמיר, מערבבים היטב כדי להבטיח שהסלט יהיה מצופה אחיד.
- הניחו לסלט לשבת כ-10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולכרוב להתרכך מעט.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, ואז מגישים.
סלט כרוב זה עם שמיר עדיף ליהנות טרי, ומציע תוספת פריכה וטעימה המשלימה בצורה מושלמת מנות עיקריות עשירות יותר או שאפשר להתענג עליה לבד לארוחה קלה ובריאה.