סלט כרוב עם רוטב חמאת בוטנים הוא מנה פריכה, מלוחה ומעט מתוקה שמביאה טוויסט מרענן לארוחה. הרוטב הקרמי של חמאת בוטנים משלים את הפריכות של כרוב טרי, ויוצר סלט שהוא לא רק מזין אלא גם מלא בטעם. המנה הזו מושלמת לארוחת צהריים קלה, תוספת בארוחת הערב, או כתוספת בריאה לפיקניק או לארוחה קלה.
איך להכין סלט כרוב עם חמאת בוטנים – המצרכים:
- 500 גרם כרוב (אדום, ירוק או תערובת), פרוס דק
- 1 גזר גדול, קצוץ
- 1 פלפל אדום, פרוס דק
- 2 בצלים קפיציים, פרוסים
עבור ההלבשה (רוטב):
- 3 כפות חמאת בוטנים חלקה
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כף דבש (או סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
- 1 שן שום, קצוצה
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2-3 כפות מים חמימים, לפי הצורך לעקביות
לקישוט:
- חופן בוטנים קצוצים
- כוסברה טרייה (לא חובה)
מרכיבים חלופיים לצרכים תזונתיים:
- גרסה טבעונית: השתמשו בסירופ מייפל במקום דבש ברוטב.
- גרסה ללא גלוטן: החליפו את רוטב הסויה בסילאן או ברוטב סויה ללא גלוטן.
איך מכינים סלט כרוב עם חמאת בוטנים – השלבים:
- בקערת סלט גדולה, שלבו את הכרוב הפרוס דק, הגזר הקצוץ, הפלפל האדום הפרוס והבצל האביבי.
- בקערה קטנה יותר, טורפים יחד את חמאת הבוטנים, רוטב סויה / סילאן חומץ אורז, דבש (או סירופ מייפל לטבעוני), שום טחון וג'ינג'ר מגורר עד לקבלת תערובת חלקה.
- הוסף בהדרגה מים חמים לרוטב עד שהוא מגיע לסמיכות הרצויה; זה צריך להיות ניתן לשפוך אבל עדיין קרמי.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב כדי להבטיח שכל הירקות יהיו מצופים בצורה אחידה.
- מקשטים את הסלט בבוטנים קצוצים וכוסברה טרייה, אם משתמשים בו.
- הניחו לסלט לשבת לפחות 10 דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
סלט כרוב זה עם רוטב חמאת בוטנים הוא שילוב מענג של מרקמים וטעמים, מה שהופך אותו למנה משביעה לכל אירוע. בין אם אתם נותנים מענה לצרכים תזונתיים ספציפיים או פשוט מחפשים מתכון טעים לסלט, המנה הזו בטוח תרשים.