אם אתם מחפשים מתכון לבצל מקורמל לשלל מטרות ולא היה לכם את מי לשאול – אנו כאן לעזור!
בצל מקורמל הוא תוספת מענגת למנות רבות, ומספק טעם מתוק ומלוח שמשפר כל דבר, החל מכריכים ועד פסטה. עם קצת סבלנות, אתה יכול לשלוט באומנות של קרמול בצל. אז איך מכינים בצלים מקורמלים? כבר נגיע לזה.
איך להכין בצל מקורמל – הרכיבים
- 500 גרם בצלים (בערך 4 בצלים בינוניים)
- 30 גרם חמאה ללא מלח (ניתן להחליף עם שמן זית מטעמי כשרות במידת הצורך)
- 30 מ"ל שמן זית
- 5 גרם מלח
- 5 גרם סוכר
- 30 מ"ל חומץ בלסמי (לא חובה)
- עלי טימין טריים (לא חובה, לקישוט)
איך מכינים בצל מקורמל – השלבים
- קולפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות דקות (עובי של כ-2-3 מ"מ).
- מחממים את החמאה ושמן הזית במחבת גדולה עם תחתית כבדה על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים למחבת את הבצלים הפרוסים ומפזרים אותם בצורה אחידה.
- מפזרים את המלח והסוכר על הבצלים.
- מבשלים את הבצלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-40-50 דקות או עד שהם מקבלים צבע חום זהוב עמוק ונעשים רכים ומתוקים.
- אם משתמשים בחומץ בלסמי, מוסיפים אותו למחבת ומערבבים היטב. מבשלים עוד 5 דקות כדי לתת לטעמים להתמזג.
- מסירים את הבצלים המקורמלים מהאש ונותנים להם להתקרר מעט.
- הגישו את הבצל המקורמל כתוספת להמבורגרים, פיצות, כריכים, או כתוספת טעימה.
- מקשטים בעלי טימין טריים אם רוצים.
תהנו מהבצל המקורמל הביתי שלכם! ניתן לאחסן אותם בכלי אטום במקרר עד שבוע והם מרכיב רב-תכליתי שיש בהישג יד למתכונים שונים.