סלט גזר וסלק חי זוהי מנה תוססת ובריאה המשלבת את הטעמים המתוקים והאדמה של הסלק עם הרעננות הפריכה של הגזר. הסלט הזה הוא לא רק פינוק ויזואלי עם הצבעים העזים שלו, אלא גם מעצמה תזונתית, עמוסה בוויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון.
זוהי תוספת מושלמת שמוסיפה כתם של צבע ופרץ של טעם לכל ארוחה, מה שהופך אותה לבחירה אידיאלית עבור אלה המחפשים תערובת מענגת של טעם ויתרונות בריאותיים.
כמה זמן להכין סלט גזר וסלק:
זמן כולל: כ-20 דקות.
איך להכין סלט גזר וסלק חי – המרכיבים
- 3 סלק בינוני, קלוף ומגורר
- 3 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון או חומץ
- 1 כפית דבש או סירופ מייפל
- חופן קטן של פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: מפזר גבינת פטה או אגוזים קלויים לתוספת מרקם וטעם
מרכיבים חלופיים לצרכים תזונתיים:
סלט זה נטול גלוטן באופן טבעי וניתן להפוך אותו לטבעוני בקלות על ידי בחירה בסירופ מייפל במקום דבש. לסובלים מאלרגיות לאגוזים, השמיטו את האגוזים או החליפו אותם בזרעים כמו דלעת או חמניות.
לאחר בחירת המרכיבים שלך, השלבים הבאים יהפכו את הרכיבים הפשוטים הללו לסלט מענג.
איך מכינים סלט גזר וסלק – השלבים
- מניחים את הסלק והגזר המגוררים בקערת ערבוב גדולה.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון או החומץ, הדבש או סירופ מייפל, מלח ופלפל ליצירת הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הירקות המגוררים ומערבבים לאיחוד, מוודאים שהירקות מצופים היטב.
- הניחו לסלט לשבת כ-10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- רגע לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט את הפטרוזיליה הקצוצה.
- אם משתמשים, מוסיפים גבינת פטה או אגוזים קלויים לשכבה נוספת של טעם ומרקם.
הגישו את הסלט הזה כמנה עצמאית או כהשלמה למנה העיקרית שלכם, ותיהנו מהתערובת ההרמונית של טעמים ומרקמים שהופכים את הסלט הזה לתענוג קולינרי אמיתי.