צליית דלעת ערמונים בתנור הופכת את הירק הצנוע הזה לתענוג מקורמל, מתוק ואגוזי.
שיטת הכנה זו מעלה את הטעמים הטבעיים של הדלעת, מה שהופך אותה לתוספת צדדית שמשתלבת נפלא עם מגוון מנות עיקריות, מבשרים צלויים ועד לסעודות צמחוניות. היופי של דלעת הערמונים, עם בשרו הצפוף והחמאתי, טמון ביכולתו לספוג את התערובת העשירה של תבלינים ועשבי תיבול שאיתם הוא מבושל, וכתוצאה מכך מנה מנחמת כמו שהיא מתוחכמת.
המתכון הזה פשוט ועם זאת מניב מנה שיכולה להפוך בקלות למרכז של ארוחת ערב סתווית או מפגש חגיגי. הנה איך לצלות בצורה מושלמת דלעת ערמונים.
איך להכין דלעת ערמונים בתנור – הרכיבים
- 1 דלעת ערמונים (בערך 1 ק"ג), חצויה והוסרו גרעינים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות דבש (לא חובה, לגימור מתוק יותר)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כפית טימין מיובש או רוזמרין (או תערובת של שניהם)
איך מכינים דלעת ערמונים בתנור בקלות צעד אחר צעד
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- חותכים את הדלעת לפרוסות בעובי של כ-2-3 ס"מ.
- בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, הדבש (אם משתמשים), המלח, הפלפל ועשבי התיבול עד לאיחוד טוב.
- זורקים את פלחי הדלעת בתערובת השמן עד לציפוי אחיד.
- מסדרים את שברי הדלעת המצופים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מוודאים שהם לא צפופים מדי.
- צולים בתנור שחומם מראש 25-30 דקות, או עד שהדלעת רכה והשוליים מתחילים להתקרמל.
- מגישים את דלעת הערמונים הקלויים חמים מהתנור כתוספת טעימה.
מתכון דלעת ערמונים זה עדות ליופיים של מרכיבים פשוטים שמתחברים יחד ליצירת מנה מלאה בעומק ובטעם. תהנה מתהליך הצלייה ומהטעם המענג שאחריו.