אוכל זה החיים

מתכון לדלעת ערמונים בתנור (פאק זה ט-ע-י-ם!)

דלעת ערמונים בתנור
4.5/5
זמן הכנה:
35 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

צליית דלעת ערמונים בתנור הופכת את הירק הצנוע הזה לתענוג מקורמל, מתוק ואגוזי.

שיטת הכנה זו מעלה את הטעמים הטבעיים של הדלעת, מה שהופך אותה לתוספת צדדית שמשתלבת נפלא עם מגוון מנות עיקריות, מבשרים צלויים ועד לסעודות צמחוניות. היופי של דלעת הערמונים, עם בשרו הצפוף והחמאתי, טמון ביכולתו לספוג את התערובת העשירה של תבלינים ועשבי תיבול שאיתם הוא מבושל, וכתוצאה מכך מנה מנחמת כמו שהיא מתוחכמת.

המתכון הזה פשוט ועם זאת מניב מנה שיכולה להפוך בקלות למרכז של ארוחת ערב סתווית או מפגש חגיגי. הנה איך לצלות בצורה מושלמת דלעת ערמונים.

איך להכין דלעת ערמונים בתנור – הרכיבים

  • 1 דלעת ערמונים (בערך 1 ק"ג), חצויה והוסרו גרעינים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות דבש (לא חובה, לגימור מתוק יותר)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית טימין מיובש או רוזמרין (או תערובת של שניהם)

איך מכינים דלעת ערמונים בתנור בקלות צעד אחר צעד

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים את הדלעת לפרוסות בעובי של כ-2-3 ס"מ.
  3. בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, הדבש (אם משתמשים), המלח, הפלפל ועשבי התיבול עד לאיחוד טוב.
  4. זורקים את פלחי הדלעת בתערובת השמן עד לציפוי אחיד.
  5. מסדרים את שברי הדלעת המצופים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מוודאים שהם לא צפופים מדי.
  6. צולים בתנור שחומם מראש 25-30 דקות, או עד שהדלעת רכה והשוליים מתחילים להתקרמל.
  7. מגישים את דלעת הערמונים הקלויים חמים מהתנור כתוספת טעימה.

מתכון דלעת ערמונים זה עדות ליופיים של מרכיבים פשוטים שמתחברים יחד ליצירת מנה מלאה בעומק ובטעם. תהנה מתהליך הצלייה ומהטעם המענג שאחריו.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 4 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

עוגת תפוזים ללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

דילוג לתוכן