רליש מלפפונים הוא תבלין מרענן ורב-תכליתי שיכול להוסיף בעיטה חזקה לכל מנה. מושלם עבור ברביקיו בקיץ, זה משתלב נפלא עם בשרים על האש, דגים, או אפילו כתוספת תוססת לכריכים. המתכון הספציפי הזה תוכנן כך שיהיה קל לעקוב, תוך שימוש במרכיבים פשוטים ובמידות אירופאיות כדי ליצור תערובת טעימה מענגת.
כמה זמן להכין רליש מלפפון: כ-45 דקות
איך להכין רליש מלפפונים – המרכיבים:
- 500 גרם מלפפונים חתוכים לקוביות דקות
- 1 בצל אדום בינוני, חתוך לקוביות דקות
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות דקות
- 250 מ"ל חומץ לבן
- 100 גרם סוכר לבן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית זרעי חרדל
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית זרעי סלרי
הצעות לרכיבים חלופיים:
לגרסה טבעונית, יש לוודא שהסוכר בו משתמשים הוא טבעוני. לגרסה נטולת גלוטן, המתכון הזה כבר מתאים, אבל תמיד בדוק את התוויות על החומץ והתבלינים שלך כדי לוודא שהם נטולי גלוטן. אם תרצו להפחית את הסוכר, תוכלו להחליף אותו בממתיק לבחירתכם, אך הדבר עשוי לשנות את הטעם והמרקם הסופיים.
איך מכינים רליש מלפפונים – שלב אחר שלב:
- בקערה גדולה מערבבים את המלפפונים, הבצל האדום והפלפל האדום. מפזרים מלח ונותנים לזה לשבת כשעתיים כדי למשוך את הלחות.
- מסננים את הירקות ושוטפים במים קרים. מסננים ביסודיות, לוחצים החוצה את עודפי המים.
- בסיר גדול מערבבים את החומץ הלבן, הסוכר, זרעי החרדל, הכורכום וזרעי הסלרי. להביא לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את הירקות המרוקנים. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.
- מעבירים את התבלין לצנצנות מעוקרות, ומשאירים כ-1 ס"מ מרווח בחלק העליון. אוטמים את הצנצנות כשהן חמות.
- מניחים לריח להתקרר בטמפרטורת החדר, ואז מקררים. המתן לפחות 24 שעות לפני השימוש כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
תהנה מתענוג המלפפון הביתי שלך כתוספת מענגת לארוחות שלך!