אוכל זה החיים

מתכון לקורנביף בתנור

קורנדביף בתנור
5/5
זמן הכנה:
270 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
10 מנות
כשרות:
בשרי

קורנדביף הוא מנה מענגת עם שורשים תרבותיים עמוקים. למאכל המסורתי הזה יש רקע מעניין, שכן הוא מתחקה אחר מקורותיו במאה ה-17 באירלנד.

קורנדביף קיבל את שמו מה"תירס" הגדולים או גרגירי המלח ששימשו בתהליך המלח לריפוי הבשר. בתקופת השלטון הקולוניאלי הבריטי, אירלנד הייתה יצואנית גדולה של בשר מלוח, כולל קורנביף.

המנה נקשרה במיוחד לתרבות האירית-אמריקאית כאשר מהגרים בארצות הברית החלו להשתמש בקורנביף כתחליף לבשר חזיר במנות, בשל עלותו הנמוכה יותר.

מתכון לקורנביף בתנור – כדאי לדעת:

  • מתכון זה משרת כ-8-10 אנשים. 
  • זמן ההכנה הוא כ-30 דקות, וזמן הבישול הוא כ-4 שעות.
  • בסולם קושי, מתכון זה יכול להיחשב בינוני. אמנם זה לא דורש כישורי בישול מורכבים, אבל זה כרוך במספר שלבים וזמן בישול ארוך.

איך להכין קורנביף בתנור – רכיבים

  • 2 ק"ג חזה קורנד ביף
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף זרעי חרדל
  • 1 כף גרגרי פלפל שחור
  • 2 עלי דפנה
  • 500 מ"ל ציר בקר
  • 500 מ"ל בירה סטאוט (לאוכלי כשרות יש להקפיד שהבירה תהיה בעלת כשרות. לחילופין, החליפו בציר בקר נוסף)

הכנת לקורנביף בתנור – הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את חזה הקורנדביף במים קרים ומייבשים במגבות מטבח.
  3. בתנור הולנדי גדול או בתבנית צלייה עם תחתית כבדה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה.
  4. מוסיפים את חזה הקורנביף וצורבים כל צד כ-4-5 דקות עד להשחמה. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  5. באותה מחבת מוסיפים בצל ושום ומאדים עד שהם הופכים ריחניים.
  6. מחזירים את החזה למחבת ומפזרים מלמעלה סוכר חום.
  7. מוסיפים את זרעי החרדל, גרגרי הפלפל השחור ועלי הדפנה מסביב לחזה במחבת.
  8. יוצקים פנימה את ציר הבקר ובירה סטאוט (או ציר בקר נוסף לגרסה הכשרה).
  9. מכסים את התנור ההולנדי או תבנית הצלייה במכסה או ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש. מבשלים כ-4 שעות, או עד שהבשר רך.
  10. לאחר שהבשר מוכן, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח 15 דקות לפני שפורסים.

ישנן סיבות רבות לנסות את המתכון הזה של קורנדביף צלוי בתנור

  • טעם ייחודי: הבשר עובר תהליך בישול ארוך ואיטי, המביא לטעם ייחודי, עשיר ומפתה שאין כמותו.
  • מזין: קורנדביף עמוס בחלבון איכותי ובוויטמינים ומינרלים חיוניים.
  • קל לבישול: למרות האופי האקזוטי שלו, קורנדביף קל להכנה באופן מפתיע, מה שהופך אותו למושלם עבור כל אחד מטבחים חובבים ועד שפים ותיקים.
  • תכליתי: אתה יכול להגיש אותו לצד תוספות רבות, כמו כרוב, תפוחי אדמה או גזר, או להשתמש בו כמרכיב עיקרי בכריכים או חשיש.
  • אוכל מנחם: קורנדביף הוא מאכל דשן ומשביע, מה שהופך אותו למזון מנחם אידיאלי.
  • מושלם לחגיגות: זה מבושל באופן מסורתי ביום פטריק הקדוש, אבל הוא גם נהדר עבור כל מפגש חגיגי.
  • עשיר בברזל: המנה הזו היא מקור טוב לברזל, התורם לתאי דם בריאים.
  • מקור סלניום: מינרל הפועל כנוגד חמצון ומקדם מערכת חיסונית בריאה.
  • ידידותי לתקציב: קורנדביף יכול להיות זול יחסית, במיוחד כשאתה מאכיל קהל.
  • חקר תרבות: ניסיון המנה הזה מאפשר לך לחקור מסורות קולינריות איריות-אמריקאיות.

טיפים לשיפור

  • ניתן להוסיף עוד תבלינים כמו ציפורן או פלפל אנגלי לקבלת פרופיל טעם עמוק יותר.
  • לקבלת קורנדביף רך וטעים יותר, שקול לשתות את חזה הבקר שלך בבית מספר ימים לפני הבישול.
  • הימנעו מחיתוך הבשר מיד לאחר הבישול. מתן לנוח מאפשר למיצים להתפזר מחדש, וכתוצאה מכך מנה לחה וטעימה יותר.
  • ניתן לסנן את נוזל הבישול ולהשתמש בו כבסיס לרוטב או רוטב בטעם.

יתרונות תזונתיים לקורנביף בתנור

  1. עשיר בחלבונים: קורנביף הוא מקור נהדר לחלבון, חיוני לבניית שרירים ותחזוקתם.
  2. ברזל ואבץ: מינרלים אלה, השופעים בקורנביף, תומכים בתפקוד החיסוני ומסייעים בשמירה על חילוף חומרים בריא.
  3. סלניום: חומר תזונתי חיוני זה עוזר להגן על התאים שלך מפני נזק ותומך במערכת חיסונית בריאה.
  4. ויטמיני B: קורנדביף מכיל כמות טובה של ויטמינים מקבוצת B, חיוניים לייצור אנרגיה ולתפקוד המוח.
  5. דל בפחמימות: אידיאלי למי שנמצא בדיאטה דלת פחמימות או קטוגנית.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן