מתכון לדייסת קורנפלור? מצאתם!
דייסת קורנפלור, מנה מנחמת ורב-תכליתית, משמשת כארוחת בוקר מענגת או כארוחת ערב מרגיעה. המרקם הקרמי וטעמו העדין הופכים אותו לקנבס מושלם למגוון תוספות, ממתוקים ועד מלוחים. המתכון הזה, המושרש בפשטות, דורש רק כמה מרכיבים כדי ליצור קערה חמה של הזנה. זוהי אפשרות קלה ומהירה למי שמחפש נחמה בארוחה שמרגישה כמו חיבוק עדין.
איך להכין דייסת קורנפלור ביתית – הרכיבים
- 50 גרם קורנפלור (עמילן תירס)
- 500 מ"ל חלב (ניתן להשתמש בכל סוג: חלבי או צמחי)
- קורט מלח
- 2 כפות סוכר, דבש או ממתיק לבחירה (להתאים לפי הטעם)
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה, לטעם)
- תוספות לבחירה: פרי פרוס, אגוזים, קינמון, סירופ מייפל או ריבה
איך מכינים דייסת קורנפלור שלב אחר שלב
- בסיר בינוני מערבבים את הקורנפלור עם כמות קטנה מהחלב לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים בהדרגה את שאר החלב לסיר תוך כדי ערבוב מתמיד כדי לוודא שאין גושים.
- מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד.
- ברגע שהתערובת מתחילה להסמיך, מנמיכים את האש לנמוכה. מוסיפים את המלח, הסוכר (או הממתיק) ותמצית הווניל, ממשיכים לערבב עוד 2-3 דקות.
- כשהדייסה הגיעה למרקם קרמי, מסירים מהאש. כל התהליך אמור לקחת כ-5-7 דקות.
- יוצקים את הדייסה לקערות ומוסיפים את התוספות שבחרת.
- מגישים חם לארוחה מנחמת.
המתכון של דייסת הקורנפלור הזה הוא עדות ליופי של מרכיבים פשוטים שמתאחדים ליצירת מנה מנחמת. תהנה ממנו כקנבס ריק עבור הטעמים האהובים עליך, והפך אותו לארוחה המושלמת להתחיל או לסיים את היום שלך.