מתכון קרואסון עם בשר מפורק

קרואסון עם בשר מפורק
4.3333333333333/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
10 מנות
כשרות:
בשרי

קרואסון עם בשר מפורק הוא מנה מלוחה ומשביעה המשלבת את הטוב החמאתי והמתקלף של הקרואסונים עם מילוי טעים של בשר טחון מתובל.

מקורם של המטבח הצרפתי, קרואסונים הפכו למאפה אהוב ברחבי העולם. המתכון הזה לוקח את הקרואסון הקלאסי לרמה מלוחה, מה שהופך אותו לאופציה מושלמת לארוחת בוקר, בראנץ' או כחטיף טעים. השילוב של שכבות קרואסון נימוחות ובשר טחון מתובל היטב יוצר הרמוניה מענגת של טעמים ומרקמים.

קרואסון עם בשר מפורק – כדאי לדעת:

  • מספר מנות: מתכון זה מתאים לכ-8-10 קרואסונים, תלוי בגודל.
  • זמן הכנה: זמן ההכנה הוא כ-30 דקות, לא כולל זמן הצינון של הבצק.
  • רמת קושי: מתכון זה הוא בדרגת קושי בינונית, מכיוון שהוא כולל כמה טכניקות לישה וקיפול של בצק הקרואסון.

רכיבים להכנת קרואסון עם בשר מפורק

  • · - לבצק קרואסון -
  • · 250 גרם קמח לכל מטרה
  • · 25 גרם סוכר מגורען
  • · 5 גרם מלח
  • · 150 מ"ל מים חמימים
  • · 7 גרם שמרים אינסטנט
  • · 125 גרם חמאה ללא מלח, צוננת וחתוכה לקוביות קטנות
  • · - למילוי הבשר הטחון -
  • · 300 גרם בשר טחון (בקר, עוף או הודו)
  • · 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כפית עשבי תיבול יבשים (כמו טימין, אורגנו או רוזמרין)
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · אופציונלי: ירקות חתוכים (פלפלים, פטריות וכו')
  • · - להרכבה -
  • · 1 ביצה טרופה (לשטיפת ביצים)
  • · שומשום או פרג (לקישוט)

הוראות הכנה קרואסון עם בשר מפורק

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח לבצק הקרואסון. בקערה קטנה נפרדת, ממיסים את השמרים במים חמימים. תן לזה לשבת כמה דקות עד להקצפה.
  2. יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ויוצקים פנימה את תערובת השמרים. מערבבים עד שנוצר בצק גס.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים כ-5 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית. מעצבים את הבצק לכדור ומכסים במגבת מטבח נקייה. תן לזה לנוח 10 דקות.
  4. מרדדים את החמאה הצוננת בין שני גיליונות נייר פרגמנט לריבוע בעובי 1 ס"מ.
  5. מניחים את ריבוע החמאה במרכז הבצק ומקפלים את פינות הבצק מעל החמאה, עוטפים אותה לגמרי. מרדדים בעדינות את הבצק למלבן, מקפידים שהחמאה תהיה מפוזרת היטב.
  6. קפלו את המלבן לשלישים כמו אות. מסובבים את הבצק ב-90 מעלות ומרדדים אותו שוב למלבן. מקפלים שוב שליש. חזור על תהליך זה בסך הכל 3 פעמים.
  7. לאחר הקיפול האחרון, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות או ללילה.
  8. בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את מלית הבשר הטחון. במחבת מחממים מעט שמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומבשלים עד לריכוך וריח.
  9. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומבשלים עד להשחמה. מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול יבשים. אם רוצים, מוסיפים ירקות חתוכים ומבשלים עד שהם רכים. מסירים מהאש ונותנים למילוי להתקרר.
  10. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (400 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  11. על משטח מקומח קלות מרדדים את בצק הקרואסון הצונן למלבן גדול בעובי של כ-0.5 ס"מ.
  12. חותכים את הבצק למשולשים, כל אחד רחב מספיק כדי לעטוף סביב כף של מילוי בשר טחון.
  13. מניחים כף ממלית הבשר הטחון בקצה הרחב של כל משולש ומגלגלים אותו כלפי מעלה לכיוון הקצה המחודד. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.
  14. מסדרים את הקרואסונים הממולאים על תבנית האפייה המוכנה, משאירים מעט מרווח ביניהם. מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.
  15. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהקרואסונים מזהיבים ותפוחים.
  16. מוציאים מהתנור ונותנים לקרואסונים להתקרר מעט לפני ההגשה.

סיבות לנסות קרואסון עם בשר מפורק

  1. טעם שאין לעמוד בפניו: השילוב של קרואסונים חמאתיים ובשר טחון מלוח יוצר פרופיל טעמים טעים ומשביע.
  2. מנה רב-תכליתית: ניתן ליהנות מקרואסון עם בשר טחון לארוחת בוקר, בראנץ', או כחטיף טעים לאורך כל היום.
  3. מצגת מרשימה: הגשת קרואסונים עם בשר טחון מושכת חזותית ויכולה לגרום לכל ארוחה להרגיש מיוחדת.
  4. נייד ונוח: קל להחזיק קרואסונים ולאכול תוך כדי תנועה, מה שהופך אותם לאופציה מצוינת לפיקניקים, מסיבות או ארוחות צהריים ארוזות.
  5. משמח קהל: מנה זו אהובה על מבוגרים וילדים כאחד, מה שהופך אותה לבחירה רב-תכליתית עבור התכנסויות או ארוחות משפחתיות.
  6. אפשרות להכנה מראש: אפשר להכין מראש את בצק הקרואסון ואת מלית הבשר הטחון, מה שמאפשר הרכבה קלה ואפייה מתי שרוצים.
  7. מילויים הניתנים להתאמה אישית: ניתן להתאים אישית את מילוי הבשר הטחון עם עשבי תיבול, תבלינים וירקות שונים, מה שנותן לך את החופש להתנסות וליצור שילובי טעמים ייחודיים משלך.
  8. איזון תזונתי: הכללת בשר טחון רזה מספקת מקור טוב לחלבון, בעוד שבצק הקרואסון מוסיף פחמימות ושומנים לאנרגיה.
  9. אוכל מנחם: קרואסון עם בשר טחון הוא מנה מנחמת ומפנקת שבטוח תספק את התשוקה שלך.
  10. מנת בראנץ' מרשימה: הגשת קרואסונים עם בשר טחון כחלק מממרח בראנץ' מוסיפה אלגנטיות ותחכום לשולחן.

חלופות מתכון קרואסון עם בשר מפורק כשר

  • אפשרות כשרות: יש לוודא שהמרכיבים המשמשים, כמו הבשר והתבלינים, הם בעלי הכשר.
  • אפשרות צמחונית: החליפו את הבשר הטחון בחלופה על בסיס צמחי, כמו חלבון צמחי במרקם (TVP) או תחליף בשר לבחירתכם.

טיפים לשיפור המתכון קרואסון עם בשר מפורק ושיטות הבישול

  • ודא שהחמאה קרה ויציבה בעת שילובה בבצק הקרואסון כדי להשיג שכבות מתקלפות.
  • אתה יכול להתנסות עם תבלינים ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את הטעם של מלית הבשר הטחון.
  • מגישים את הקרואסונים חמימים למיטב הטעם והמרקם.
  • חברו את הקרואסונים עם סלט בצד או רוטב טבילה כדי לשפר את הארוחה.
  • שומרים את השאריות בכלי אטום ומחממים בתנור או במיקרוגל לפני שנהנים שוב.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן