צללו לעולם המענג של ייבוש פטריות עם המדריך המוזר והמובהק שלנו, "קסם פטריות"! המתכון הזה הוא לא רק ייבוש פטריות פורצ'יני; זו הזמנה לשחרר את הטעמים החזקים ואת האושר הארומטי הכלוא בתוך אוצרות היער הללו. מושלם עבור מרקים, תבשילים, או הוספת אגרוף אומאמי לכל מנה, תענוגות מיובשים אלה הם כרטיס הכניסה שלכם לגדולת גורמה.
כמה זמן להכין את קסם הפטריות: משתנה, בהתאם לשיטת הייבוש (משעתיים עד מספר ימים)
איך מכינים את קסם הפטריות – המרכיבים:
לפני שתצאו להרפתקת הפטריות הזו, בואו נדבר על פטריות. אתם תצטרכו:
- פטריות פורצ'יני טריות (כמה שתרצו, אבל נניח 500 גרם בתור התחלה)
הפטריות לא נשארו מאחור: אל תפחדו, המתכון הזה הוא טבעוני באופן טבעי וללא גלוטן! אין צורך בתחליפים כי אנחנו שומרים על זה פשוט וממוקד בפטריות.
מתכוננים לייבוש: עכשיו, לאחר שקיבלת את פטריות הפורצ'יני שלך, הגיע הזמן להפוך אותן משמנמנות ועסיסיות ליובשות ובעלות טעם עז. נעבור על השלבים כדי להבטיח שהפטריות שלך מיובשות לשלמות, מוכנות להוסיף פרץ של טעם ליצירות הקולינריות שלך.
איך מכינים את קסם הפטריות – השלבים:
- נקו את הפטריות בעדינות עם מברשת או מטלית לחה; הימנע מלשטוף אותם מתחת למים כדי למנוע רטיבות.
- פורסים את הפטריות לעובי אחיד, כ-2-3 מ"מ, כדי להבטיח ייבוש אחיד.
- אם משתמשים בתנור, מסדרים את הפרוסות על תבנית אפייה ומכוונים את התנור לטמפרטורה הנמוכה ביותר האפשרית (בסביבות 50-60 מעלות צלזיוס). השאר את הדלת פתוחה מעט כדי לאפשר ללחות לצאת.
- בדוק את הפטריות כל שעה, הפוך אותן מדי פעם, עד שהן מתייבשות לחלוטין (זה עשוי לקחת 2-8 שעות, תלוי בתנור ובסמיכות הפטריות שלך).
- אם מתייבשים באוויר, חוט את פרוסות הפטריות באמצעות מחט וחוט, ולאחר מכן תלה אותן באזור יבש ומאוורר היטב הרחק מאור שמש ישיר. שיטה זו יכולה להימשך מספר ימים.
- לאחר ייבוש, אחסן את פטריות הפורצ'יני שלך בכלי אטום במקום קריר וחשוך.
- וואלה! עכשיו יש לכם צנצנת מלאה בקסם פטריות, מוכנה לפזר את הטעמים, העשיר באומאמי, על המנות האהובות עליך. בין אם מיובשים במרק חם או טחונים לאבקה דקה, פטריות הפורצ'יני המיובשות שלכם הן עדות לקוסמות הקולינרית שלכם!