גזר גמדי הוא תוספת מענגת ותוססת החוגגת את המתיקות הארצית של הגזר בצורה קומפקטית ומושכת חזותית.
הגזרים הקטנים האלה עדינים, טעימים ומהווים תוספת נפלאה לכל ארוחה.
בין אם מוגש כתוספת, חטיף או משולב בסלטים, גזר גמדי בטוח יאיר את השולחן שלך.
איך מכינים גזר גמדי – המרכיבים:
- 500 גרם גזר גמדי
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה לקישוט (לא חובה)
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, החליפו שמן זית בחמאה טבעונית מומסת או שמן קוקוס.
- לאפשרות ללא גלוטן, ודא שכל המרכיבים המשמשים מאושרים ללא גלוטן.
כיצד להכין גזר גמד – השלבים:
1. מחממים את התנור ל-200°C. מרפדים תבנית בנייר אפייה או נייר אלומיניום.
2. שוטפים את הגזרים הגמדיים במים קרים ומייבשים אותם בנייר סופג.
3. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, השום הטחון, הטימין היבש, המלח והפלפל. מערבבים היטב ליצירת תיבול בטעם.
4. מניחים את הגזרים הגמדיים על תבנית האפייה המוכנה, תוך הקפדה על פיזור אחיד בשכבה אחת.
5. מזלפים את תערובת שמן הזית המתובל על הגזרים הגמדיים, ומוודאים שכל גזר מצופה באופן אחיד.
6. צולים את הגזרים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהם רכים ומעט מקורמלים, תוך ערבוב באמצע זמן הבישול לצלייה אחידה.
7. לאחר שהגזרים הגמדיים מזהיבים ונימוחים במזלג, מוציאים אותם מהתנור ומעבירים לכלי הגשה.
8. מקשטים את הגזרים הגמדיים הצלויים בפטרוזיליה טרייה, אם רוצים, למעט צבע ורעננות.
9. מגישים את הגזרים הגמדיים חמים כתוספת טעימה ומזינה לצד המנות העיקריות האהובות עליכם.
10. תהנו מהמתיקות המענגת ומהטעמים המלוחים של הגזרים הגמדיים הקלויים האלה עם המשפחה והחברים שלכם!