ברוכים הבאים לאתר אוכל זה החיים. והפעם בפינתנו מתכון לקרפצ'יו חציל – מנה מהממת כמו שהיא טעימה. מקורה במטבחים ספוגי השמש של איטליה, יצירת המופת הממוקדת בצמחונות זו שמה טוויסט על קרפצ'יו הבקר הקלאסי, ומציעה אלטרנטיבה תוססת, רעננה וטעימה שבטוח תדגדג את בלוטות הטעם שלכם.
איך להכין קרפצ'יו חציל? – רשימת רכיבים:
- 2 חצילים גדולים, פרוסים דק
- 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים
- 1/4 כוס צנוברים, קלויים
- 1/2 כוס גבינת פרמזן
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- זיגוג בלסמי לטפטוף
הוראות להכנת קרפאצ'יו חצילים – שלב אחר שלב
- שוטפים וקוצצים את קצוות החצילים. בעזרת פורס מנדולינה או סכין חדה פורסים דק את החצילים לאורכם. מכוונים לפרוסות בעובי של 0.3175 ס"מ.
- מערבבים בקערה שום טחון, שמן זית, מלח ופלפל. מניחים את פרוסות החציל על משטח שטוח ומברישים את שני הצדדים בנדיבות במרינדה. תנו להם לספוג את הטוב למשך 15 דקות לפחות.
- בזמן שהחצילים נחים, זורקים את הצנוברים למחבת יבשה על אש בינונית. קולים אותם עד שהם מקבלים צבע זהוב, מנערים את המחבת מדי פעם כדי למנוע שריפה. לְהַפְרִישׁ.
- לחמם את הגריל או לחמם מראש את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. צולים את פרוסות החציל הכבוש במשך 2-3 דקות מכל צד עד שהם מקבלים את סימני גריל או הופכים לחום זהוב. שלב זה הוא אופציונלי אך מוסיף טעם מעושן מענג.
- מסדרים את פרוסות החציל בגריל בשכבה אחת. מפזרים על החצילים את עגבניות השרי החצויות, עלי הבזיליקום הקרועים והצנוברים הקלויים.
- מוסיפים גבינת פרמזן מלמעלה מטפטפים בנדיבות זיגוג בלסמי למתיקות חריפה מושלמת. מגישים מיד ומתענגים על הטעמים התוססים.
יתרונות תזונתיים
- חצילים, מביאים שפע של יתרונות תזונתיים. עשירים בסיבים, הם מסייעים לעיכול ומקדמים מעיים בריאים.
- הם מכילים גם נוגדי חמצון, אשר עשויים לסייע בהגנה על התאים שלך מפני נזק.
- המנה הזו דלה בקלוריות ומציעה פרץ של ויטמינים מעגבניות ובזיליקום.
- שמן הזית לא רק מוסיף עושר אלא גם מספק שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.
חלופות תזונתיות:
- לחברים נטולי הגלוטן שלנו, פשוט החליפו את המרינדה המסורתית על בסיס רוטב סויה בתמרי ללא גלוטן או אמינו קוקוס.
- טבעונים יכולים לדלג על הפרמזן או להחליף אותו במעט שמרים תזונתיים בשביל הטוב הגבנתי הזה.
טיפים לשליטה קולינרית:
- חיתוך אחיד: כדי להבטיח בישול אחיד ומנה יפה, השתמשו בפורסת מנדולינה לחצילים.
- קסם מרינה: השרו את פרוסות החציל בשמן זית, שום, מלח ופלפל למשך 15 דקות לפחות. זה משפר את הטעם והמרקם.
- גריל או צלי: בעוד שהמתכון הקלאסי כולל פרוסות חציל נא, צלייה של כמה דקות מוסיפות עומק מעושן למנה.
- שחק עם צבעים: השתמש בתערובת של עגבניות לטוויסט צבעוני. זה לא רק מגביר את המשיכה החזותית אלא גם מציג פרופילי טעם שונים.
- חליטת עשבי תיבול: התנסו עם עשבי תיבול שונים כמו נענע, פטרוזיליה או עירית כדי להתאים אישית את המנה לטעמכם.