אוכל זה החיים

מתכון לשקשוקה חצילים אורגינל

מתכון לשקשוקה חצילים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
5 מנות
כשרות:
פרווה

היי, חברים ובחברות למטבח! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם התוסס של שקשוקת חצילים – מנה שהיא ריקוד טעמים חריף ומלוח שמקורו בצפון אפריקה והפך לארוחת בוקר אהובה ברחבי העולם.

המתכון לשקשוקה חצילים הזה הוא טוויסט מענג לשקשוקה הקלאסית, המחליפה את הפלפלים הרגילים בחצילים עשירים ובשרניים. תתכוננו למסיבה בפה!

רכיבים להכנת שקשוקה חצילים

  • 2 חצילים גדולים חתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסת (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 4-6 ביצים (תלוי בקבוצת הבראנץ' שלך)
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית פלפל קאיין (להתאים לרמת התבלינים שלך)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • שמן זית, לבישול

שקשוקה חצילים – הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס). לזרוק את קוביות החציל עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. צולים אותם בתנור במשך 15-20 דקות עד שהם מזהיבים ורכים. הניחו אותם בצד, השתדלו לא לנשנש יותר מדי – אי אפשר לעמוד בפניהם!
  2. במחבת על אש בינונית מערבבים מעט שמן זית. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומאדים עד שהם מזהיבים. זרקו פנימה את השום הטחון.
  3. מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות. נותנים להכל להתבשל יחד כ-5 דקות.
  4. מפזרים פנימה את הכמון, הפפריקה, פלפל הקאיין, המלח והפלפל
  5. לזרוק את החצילים הקלויים לתוך תערובת העגבניות. נותנים להם לספוג את הטעמים עוד 5 דקות.
  6. הכינו בארות קטנות ברוטב לביצים שלכם. תפצחו את הביצים האלה פנימה, וודאו שיש להן קצת מקום לעשות את שלהן.
  7. מכסים את המחבת ונותנים לו להתבשל במשך 5-7 דקות. בודקים את הביצים – רוצים שהחלבונים יקבעו אבל החלמונים קצת נוזלים בשביל קסם השקשוקה המושלם הזה.
  8. מפזרים פטרוזיליה טרייה, כמה שיותר, יותר טוב. זה לא רק מוסיף פופ של צבע אלא גם פרץ של רעננות.
  9. מוציאים מנה נדיבה לצלחת. אל תשכח קצת לחם עבור פעולת הניגוב ההיא – אי אפשר לבזבז טיפה מהתענוג הזה.

יתרונות תזונתיים של שקשוקת חצילים

חציל הוא ירק דל קלוריות ועתיר סיבים עשיר בוויטמינים ומינרלים, מה שהופך את שקשוקת החציל לבחירה מזינה. עגבניות מספקות מנה כבדה של נוגדי חמצון כמו ליקופן, וביצים מביאות אגרוף חלבון למסיבה.

טוב ל:

4-6 מנות של אושר!

זמן הכנה

כ-45 דקות – מושלם לארוחת בוקר עצלנית של יום ראשון.

רמת קושי

קל-בינוני. אם אתה יכול להתמודד עם חיתוך ירקות ופיצוח ביצים, אתה זהוב.

שקשוקה חצילים – חלופות תזונתיות

  • דלגו על הביצים וזרקו פנימה כמה ירקות נוספים כמו קישואים או פלפלים לגרסה דשנה ללא בשר.
  • החליפו ביצים בטופו או לטרוף קמח חומוס. הקפידו להשתמש גם ברסק עגבניות ידידותי לטבעונים.
  • הגישו את שקשוקת החציל שלכם על קינואה או לחם ללא גלוטן.

טיפים לתפארת שקשוקה חצילים

  • לפני שמוסיפים אותם לסיר, קולים את קוביות החצילים בתנור במשך כ-15-20 דקות. זה נותן להם טעם מעושן ומבטיח שהם רכים לחלוטין במנה הסופית.
  • התאימו את רמות התבלינים לטעמך. מרגישים אמיצים? הוסיפו ג'לפניו חתוך לקוביות או רוטב חריף לבעיטה נוספת.
  • פצחו כל ביצה לתוך קערה קטנה לפני שתחליק אותה בעדינות לתוך רוטב העגבניות הרותח. זה מונע כל הפתעות קליפה ומבטיח שהחלמונים יישארו שלמים.
  • הגישו את שקשוקת החציל שלכם עם לחם פריך, פיתה, או אפילו פרוסת טוסט אבוקדו. מושלם עבור חובת ניקוי!
  • הוסיפו עם גבינת פטה או עיזים מפוררת לשכבה נוספת של קרמיות.

הנה, הרפתקת מטבח לא רשמית שמחכה ליכולת הקולינרית שלכם. התכוננו להרשים את בלוטות הטעם וחברי הבראנץ' כאחד עם האקסטרווגנזה הזו של שקשוקה חצילים! תהנו!

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן