מתכון אנטריקוט במחבת פסים – פחות מחצי שעה ויש לכם מנה משוגעת

סטייק אנטריקוט במחבת פסים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
כמות:
כשרות:

הכנת סטייק אנטריקוט עסיסי במחבת פסים היא תענוג קולינרי שמוציא את הטעמים העשירים וסימני הגריל המושלמים שגורמים לסטייק שלכם להיראות טוב כמו שהוא. שיטה זו מבטיחה מראה חיצוני פריך תוך שמירה על החלק הפנימי רך ועסיסי.

התהליך כולו ייקח לכם כ-25 דקות, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית לארוחה מהירה אך מרשימה.

אנטריקוט מתייחס לנתח פרימיום של בשר בקר המגיע מאזור הצלעות של הבקר (פרה). הוא ידוע ברוך, בטעמו ובשייש השומן שלו, התורמים לעסיסיות ולטעמו בעת בישולו. המונח "אנטריקוט" הוא צרפתי, כאשר "אנטר" פירושו "בין" ו"קוט" שפירושו "צלע", המציין את מיקומו על הפרה.

נתח זה פופולרי במיוחד במנות סטייק ומוגש לרוב במסעדות כאופציה לסטייק איכותי. ניתן להכין אותו בדרכים שונות, כולל צלייה, צלייה או טיגון במחבת, והוא מוגש בדרך כלל עם תבלינים פשוטים כדי להדגיש את הטעמים הטבעיים שלו. באזורים שונים, אנטריקוט עשוי להיות מוכר בשמות שונים, כגון ribeye בארצות הברית כאשר הוא נחתך מחלק הצלעות, והוא עשוי לכלול את העצם או להיות מוגש ללא עצמות.

למה להכין סטייק אנטריקוט במחבת פסים?

הכנת אנטריקוט במחבת פסים (גריל) מציעה מספר יתרונות המשפרים את חווית הבישול והסעודה הכוללת:

  • סימני גריל: מחבת גריל מפוספסת יוצרת קווים חרוכים בולטים על פני הבשר, הדומים למה שהייתם משיגים בגריל חיצוני. הסימנים האלה לא רק מושכים חזותית אלא גם מוסיפים טעם מעושן עדין לסטייק.
  • שיפור הטעם: החום הגבוה של מחבת הגריל צורב את הבשר במהירות, נועל את המיצים ומשפר את הטעמים הטבעיים של האנטריקוט. תהליך הצריבה תורם גם לתגובת Maillard, היוצרת פרופיל טעמים מורכב וארומה מפתה.
  • נוחות פנימית: שימוש במחבת גריל מאפשר לך לדמות את חוויית הצלייה בחוץ בתוך הבית, מה שמועיל במיוחד במזג אוויר סוער או אם אין לך גישה לגריל חיצוני.
  • בישול בריא יותר: למחבתות גריל יש בדרך כלל רכסים מוגבהים המאפשרים לשומן לטפטף מהבשר, וכתוצאה מכך ארוחה רזה יותר. זו יכולה להיות שיטת בישול בריאה יותר בהשוואה לטיגון, שבו הסטייק מתבשל בשומן שלו.
  • גיוון: מחבת גריל היא תכליתית וניתן להשתמש בה לבישול מאכלים שונים, לא רק אנטריקוט. ניתן גם לצלות ירקות, עופות, דגים ובשרים אחרים בצורה מושלמת.
  • בישול אחיד: מחבתות גריל איכותיות נועדו לפזר את החום באופן שווה, להבטיח שהאנטריקוט שלך מתבשל בצורה אחידה, תוך הימנעות מכתמים לא מבושלים או מבושלים מדי.

שימוש במחבת גריל מפוספסת לאנטרקוט משלב נוחות עם היכולת להשיג צריבה וטעם באיכות מסעדה, מה שמשפר את החוויה הקולינרית שלך בבית.

איך מכינים אנטריקוט במחבת פסים – המרכיבים

לפני הצלילה לתוך הבישול, בואו נאסוף את כל המרכיבים שתצטרכו למנה המעולה הזו. המתכון הזה מיועד לשרת שניים, אז התאימו את הכמויות בהתאם אם אתם מבשלים ליותר או פחות אנשים.

  • 2 סטייקים אנטריקוט, כל אחד בעובי של כ-2 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • 2 ענפי רוזמרין טרי
  • 2 שיני שום כתושות קלות

כאן אנו מתמקדים בדברים החיוניים כדי להדגיש את הטעמים הטבעיים של הבשר, אך אל תהסס להתאים בהתאם להעדפות הטעם שלך.

אלטרנטיבות למתכון?

אמנם זה כבר לא אותו מתכון, אך אנו משתדלים לדאוג גם לאחינו הטבעונים ובעלי שאר המגבלות התזונתיות.

  • גרסה טבעונית: החליפו את האנטריקוט בפטריות פורטובלו פרוסות עבות והשתמשו בשמן צמחי לבישול.
  • ללא גלוטן: המתכון הזה הוא ללא גלוטן באופן טבעי, רק ודא שכל התבלינים או הרטבים הנוספים שבהם אתה משתמש הם ללא גלוטן.
  • דל נתרן: פשוט הפחיתו את המלח או השתמשו בתחליף מלח כדי להתאים לתזונה דלת נתרן.

איך מכינים סטייק אנטריקוט במחבת פסים – השלבים

עכשיו, בוא נרד לעומק העניין של בישול האנטריקוט שלך לשלמות:

  1. מוציאים את האנטריקוט מהמקרר ונותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר כ-10 דקות לפני הבישול. שלב זה מבטיח בישול אחיד.
  2. מחממים מראש את מחבת הפסים שלך על אש גבוהה עד שהיא חמה מאוד. אתה אמור להיות מסוגל להרגיש את החום המקרין מהמחבת כאשר אתה מחזיק את היד מעליה.
  3. בזמן שהמחבת מתחממת, משפשפים את הסטייקים בשמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
  4. מניחים את הסטייקים במחבת, הניחו אותם מכם כדי למנוע נתזי שמן. מוסיפים את שיני השום וענפי הרוזמרין מסביב לסטייקים.
  5. מבשלים את הסטייקים כ-4 דקות מצד אחד, לאחר מכן הופכים ומבשלים עוד 3-4 דקות בצד השני לגימור בינוני-רייר. התאם את התזמון בהתאם למידת העשייה המועדפת עליך.
  6. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ונותנים להם לנוח על קרש חיתוך כ-5 דקות לפני שפורסים. תקופת מנוחה זו מאפשרת למיצים להתפזר מחדש בכל הבשר, מה שמבטיח ביס לח ונימוח.

יתרונות תזונתיים של המתכון:

האנטריקוט עשיר בחלבון, חיוני לשיקום וגדילת השרירים. זה גם מקור טוב לברזל, שהוא חיוני להובלת חמצן בדם. השימוש בשמן זית מוסיף למנה שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון:
כדי לשדרג את האנטריקוט שלך, שקול את התוספות או השדרוגים הבאים:

  • ניתן להכין רוטב פצצתי בלי הרבה מאמץ על ידי זיגוג של המחבת עם נתז של יין אדום או מרק בקר לאחר בישול הסטייקים. הוסיפו כף חמאה (שומרי כשרות, תעצמו עיניים…) וקצת עשבי תיבול קצוצים לתוספת טעם.
  • הוסיפו את הסטייק שלכם עם כף חמאת עשבים או פיזור של גבינה כחולה לגימור עשיר ומפנק.
  • מגישים לצד ירקות בגריל או סלט טרי כדי לאזן את הארוחה.

בעזרת הטיפים והווריאציות הללו, תוכלו להתאים אישית את האנטריקוט כך שיתאים לחיך או לצרכים התזונתיים שלכם, מה שהופך אותו למנה רב-תכליתית שבטוח תרשים.

שיהיה בכיף!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

פרוסות כבש בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

פרוסות כבש בתנור: מתכון גורמה שאתם בטוח תעופו עליו

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

דילוג לתוכן