ניוקי עם בצל מטוגן הוא מנה פשוטה אך בעלת טעם עמוק, המדגישה את העומק המתוק והמקורמל של הבצל יחד עם הרכות הכרית של הניוקי.
המנה הכפרית הזו, עם מרכיביה המינימליים, עומדת כעדות ליופיו של המטבח האיטלקי, בו נותנים לאיכות ולאופי של כל רכיב לזרוח. הניוקי, רך ועדין, משמש רקע מושלם לבצלים השחומים, המטוגנים לפריכות זהובה מושלמת, ומציעים ניגודיות מענגת במרקמים. המתכון הזה הוא אידיאלי למי שמחפש נוחות בקערה, כשהלבבות של הניוקי משביעה את הרעב והבצל המטוגן מספק פרץ של טעם. בין אם כמנה עיקרית או כתוספת, ניוקי עם בצל מטוגן בטוח ירשים בפשטות ובעומק הטעם שלו.
- זמן הכנה: 5 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- זמן כולל: 20 דקות
איך להכין ניוקי עם בצל מטוגן – מה נצטרך?
- 500 גרם ניוקי מוכן
- 3 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול טריים (כגון פטרוזיליה או טימין) לקישוט
איך מכינים ניוקי עם בצלים מטוגנים שלב אחר שלב
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את הניוקי ומבשלים לפי הוראות החבילה, בדרך כלל 2-3 דקות, או עד שהם צפים לפני השטח. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הפרוס וקורט מלח, תוך ערבוב כדי לצפות את הבצלים בשמן.
- מבשלים את הבצלים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 10-12 דקות או עד שהם מזהיבים עמוק ומקורמלים. מוציאים את הבצלים מהמחבת ומניחים בצד.
- באותה מחבת מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הניוקי המבושלים, מפזרים אותם בשכבה אחת.
- מטגנים את הניוקי במשך 2-3 דקות מכל צד או עד שהם פריכים וזהובים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מחזירים את הבצלים המקורמלים למחבת, מערבבים בעדינות לשילוב עם הניוקי.
- מגישים את הניוקי והבצל המטוגן חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים.
- המתכון לניוקי עם בצל מטוגן זה מכיל בתוכו את המהות של אוכל מנחם, ומשלב את הביס הרך והמנחם של הניוקי עם הטעם המתוק והעז של בצל מקורמל. זוהי מנה קלה להכנה וגם משביעה עמוקה, מושלמת לארוחת ערב מהירה של שבוע או לארוחה נעימה בכל עת. המפתח להצלחה טמון בקרמליזציה של הבצלים, אז היו סבלניים ותנו להם לפתח את מלוא טעמם למנה בלתי נשכחת באמת.