סלט פפאיה ירוקה, המכונה "סום טאם" במטבח התאילנדי, היא מנה תוססת, מתובלת וחריפה שתופסת את תמצית הטעמים של דרום מזרח אסיה.
הסלט הזה הוא תערובת מענגת של תווים מתוקים, חמוצים, מתובלים ומלוחים, מה שהופך אותו למתאבן מושלם או תוספת שמרעננת ומגרה את החך. למרכיב הכוכב, פפאיה ירוקה בוסר, יש מרקם פריך ייחודי וטעם עדין הסופג בצורה מושלמת את הרוטב הנועז.
בשילוב עם תערובת של עשבי תיבול ארומטיים, אגוזים ומיץ ליים, זוהי מנה בריאה וממריצה שיפה להסתכל עליה כמו שהיא טעימה לאכילה. בואו נתחיל ליצור את יצירת המופת הקולינרית הזו, עם מידות המתאימות לסטנדרטים האירופיים.
איך להכין סום טאם כמו בתאילנד – הרכיבים
- 1 פפאיה ירוקה בינונית (כ-500 גרם), קלופה ומגורדת לרצועות דקות
- 2-3 גזרים קטנים, קלופים ומגוררים לרצועות דקות
- 2-3 שיני שום, קצוצות
- 2-4 צ'ילי אדום או ירוק קטן, פרוס דק (להתאים לפי הטעם)
- 50 גרם שעועית ארוכה, חתוכה לחתיכות של 2 ס"מ
- 2 כפות בוטנים קלויים ללא מלח
- 2 כפות שרימפס מיובש (לא חובה)
- 10 עגבניות שרי, חצויות
- 2 כפות רוטב דגים
- 1-2 כפות סוכר דקלים, מגורר (או תחליף בסוכר חום)
- מיץ מ-1-2 ליים (בערך 30-40 מ"ל)
- חופן כוסברה טרייה, קצוצה גס
- חופן עלי נענע טריים (לא חובה)
איך מכינים סלט פפאיה ירוקה שלב אחר שלב
- השתמשו במכתש גדול ועלי כדי לחבוט את השום והצ'ילי עד לטחון גס.
- מוסיפים את השעועית הארוכה ומועכים אותה קלות כדי לשחרר את טעמה.
- שלבו את השרימפס המיובש (אם משתמשים) והבוטנים, כותשים אותם קלות כדי למזג את הטעמים.
- מוסיפים למכתש את סוכר הדקלים, רוטב הדגים ומיץ הליים, מערבבים ודופקים קלות כדי להמיס את הסוכר.
- מניחים את הפפאיה הירוקה המגוררת והגזר בקערת ערבוב גדולה.
- יוצקים את התערובת מהמכתש על הפפאיה והגזר המגוררים.
- מוסיפים לקערה את עגבניות השרי.
- השתמש בידיים שלך או בכלי סלט כדי לזרוק הכל יחד ביסודיות, להבטיח שהרוטב יצפה באופן שווה את הירקות.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מאזנים את הטעמים לפי טעמכם.
- מקשטים עם כוסברה ועלי נענע קצוצים לפני ההגשה.
- הגישו את הסלט המרענן הזה בפני עצמו לארוחה קלה או כתוספת להשלמת בשרים או פירות ים על האש. פרץ הטעמים והמרקמים בסלט פפאיה ירוקה הופך אותו למנה בלתי נשכחת שבטוח תרשים.