גלה טוויסט רענן בשקשוקה הקלאסית עם גרסת GREEN התוססת הזו. עמוס בירוקים מזינים ומפוצצים בטעם, זוהי אפשרות ארוחה בריאה להפליא.
איך מכינים שקשוקה ירוקה ללא שמנת – המרכיבים:
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות
- 200 גרם תרד, קצוץ גס
- 200 גרם קייל, גבעולים הוסרו וקצוצים
- 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 ביצים גדולות
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, השמיטו את הביצים או החליפו בטופו מקושקש או חומוס.
- השתמשו בלחם ללא גלוטן או דלגו על הלחם לחלוטין לאפשרות ללא גלוטן.
איך מכינים שקשוקה ירוקה ללא שמנת – שלב אחר שלב:
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות.
- מוסיפים למחבת את השום הטחון וקוביות הפלפל הירוק, ומבשלים עוד 2-3 דקות עד לריח.
- מערבבים פנימה את התרד והקייל הקצוצים ומבשלים עד שהם נבולים, כ-2-3 דקות.
- יוצקים את העגבניות הקצוצות המשומרות ומתבלים בכמון טחון, כוסברה טחונה, פפריקה מעושנת, מלח ופלפל. מערבבים לאיחוד כל החומרים היטב.
- יוצרים בתערובת בארות קטנות בעזרת גב כף ומפצחים ביצה אחת לכל שקע. מכסים את המחבת במכסה ומבשלים עד שהביצים מתייצבות לטעמכם, כ-5-7 דקות לחלמון נוזלי או יותר לחלמון מוצק יותר.
- לאחר שהביצים מבושלות, מסירים את המחבת מהאש ומפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה.
- מגישים את השקשוקה הירוקה חמה, ישר מהמחבת, עם לחם קרום או פיתה בצד.