אוכל זה החיים

מתכון למלפפון חמוץ ביתי

מתכון למלפפון חמוץ ביתי
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

היי חובבי חמוצים! היום, אנחנו יוצאים לעולם של חמוצים תוצרת בית – מסע המשלב טוב דק ופריך עם השמחה ליצור משהו ישירות מהמטבח שלך.

חמוצים מעלים את זמני הכריכים, ההמבורגרים והנשנושים כבר עידן ועידנים, ועכשיו הגיע הזמן להכין אותם בגן העדן של החמוצים שלכם. בואו נצלול לתוך מסיבת החמוצים, בסדר?

רכיבים להכנת מלפפון חמוץ ביתי

  • 4-5 מלפפונים
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס חומץ לבן
  • 1/4 כוס מלח כבישה
  • 1 כף סוכר
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 1 כפית זרעי שמיר
  • שמיר טרי (חופן, כי עשבי תיבול טריים גורמים להכל לקפוץ)

איך להכין מלפפון חמוץ ביתי

  1. תפסו את המלפפונים וחתכו אותם לפרוסות. אם הם בצד הגדול יותר, אתה יכול לחתוך אותם לחניתות או סיבובים. הבחירה בידיים שלך!
  2. זורקים את פרוסות המלפפון לצנצנת נקייה. קדימה, ארזו אותם שם. אנחנו מפנים מקום לטעם.
  3. בסיר מערבבים מים, חומץ לבן, מלח כבישה וסוכר. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהמלח והסוכר נמסים. זו המלח שלך – שיקוי הקסם.
  4. זרוק פנימה את שיני השום, גרגירי הפלפל השחור, זרעי החרדל וזרעי השמיר. תן להם לחגוג במי מלח במשך דקה או שתיים. חליטת טעמים בעיצומה!
  5. שפכו בזהירות את התמיסה הארומטית הזו על פרוסות המלפפון שלכם. תן לזה להתקרר לטמפרטורת החדר. סבלנות היא מעלה כאן.
  6. לאחר שהמלח התקרר, זרקו פנימה חופן נדיב של שמיר טרי. זה כמו מגע הגמר ביצירת המופת של החמוצים שלך.
  7. אוטמים היטב את הצנצנת ומכניסים אותה למקרר. עכשיו, הנה מגיע החלק הקשה – רגע. תן לחמוצים האלה לספוג את כל הטעם הזה לפחות 24 שעות. כמה שיותר זמן, יותר טעים.
  8. לאחר שהחמוצים שלך נרשמו לשלמות, קח אותם מהמקרר. הם מוכנים להיות הכוכבים הפריכים של משחק החטיפים שלך!

יתרונות תזונתיים של הכנת מלפפון חמוץ ביתי

חמוצים תוצרת בית הם לא רק טעימים, הם גם חטיף דל קלוריות. מלפפונים מביאים לחות, והמלח המבוסס על חומץ עשוי לסייע לעיכול. בנוסף, אתה שולט במלח ובסוכר, מה שהופך אותם לאופציה בריאה יותר מאשר כמה זנים שנרכשו בחנות.

טוב ל:

צנצנת אחת מענגת של חמוצים שתשאיר את בלוטות הטעם שלך מעקצצות במשך ימים. מושלם לאוהבי כריכים, לחובבי חטיפים ולכל מי שאוהב פרץ של טעם.

זמן הכנה:

בערך 15 דקות להכנה, ואז זה משחק המתנה. ככל שהם יושבים יותר, כך הם משתפרים. תנו להם להחמיץ לפחות 24 שעות, אבל הסבלנות מתוגמלת.

רמת קושי:

קלי קלות. אם אתה יכול לפרוס מלפפון ולהרתיח מים, יש לך את זה.

חלופות מתכון מלפפון חמוץ ביתי

  • אם אתה צופה בצריכת הנתרן שלך, הפחת את המלח או בחר אלטרנטיבה דלת נתרן.
  • ניסוי עם היחס בין סוכר לחומץ. יותר סוכר למלפפון חמוץ מתוק יותר, יותר חומץ לבעיטה חריפה.

טיפים להכנת חמוצים בבית

  • השתמש במלפפונים טריים ומוצקים. ככל שהם טריים יותר, החמוצים שלך יהיו פריכים יותר.
  • כותשים מעט את שיני השום לפני שמוסיפים אותן לצנצנת. זה משחרר יותר טעם, נותן לחמוצים שלך אגרוף שום נוסף.
  • ודא שהמלח מתמוסס לחלוטין במים לפני שופכים אותו על המלפפונים שלך. הפצה שווה היא המפתח.
  • ארזו את המלפפונים האלה לתוך הצנצנת כמו סרדינים. כמה שיותר צמוד, יותר טוב – זה עוזר להם לספוג יותר טעם.
  • לאחר שהחמוצים שלך כבושים לשלמות, הכנס אותם למקרר. הם הכי טובים כשהם מוגשים צוננים.
  • זרקו פנימה כמה פתיתי פלפל אדום או פרוסת בצל לטוויסט בטעם. כבישה היא אומנות – אל תפחד להיות יצירתי!

הנה לכם – מלפפונים חמוצים תוצרת בית עשה זאת בעצמך מוכן להעלות את החטיפים והארוחות שלך. התכוננו לפרץ של טוב חריף ופריך שמנצח את הדברים שנרכשו בחנות בכל יום! 🥒✨

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

פול ירוק מרוקאי ממכר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פול ירוק בניחוח מרוקאי מתכון בטעם נדיר וממכר

מתכון ללחם בשקית קוקי
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

לחם בשקית קוקי: הדרך הקסומה להפתיע את החושים!

עוגת סניקרס
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת סניקרס מפנקת ומרגשת

מתכון ללחם צימוקים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון ללחם צימוקים – פינוק בוקרי קלאסי

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

דילוג לתוכן