סלט מלפפונים הונגרי, המכונה "Uborkasaláta", הוא תוספת קלאסית ומרעננת המשלימה בצורה מושלמת ארוחות עשירות ודשנות. הסלט הפשוט אך בעל הטעם הזה כולל מלפפונים פרוסים דק ברוטב חומץ מתוק וחריף, עם רמז לשום וחמימות ברורה של פפריקה מתוקה. זהו מרכיב עיקרי במטבח ההונגרי, ומציע ניגוד פריך ומצנן למנות כמו גולאש או בשרים מבושלים.
Uborkasaláta הוא לא רק תענוג בטעם ובמרקם, אלא גם עדות לפשטות ולאלגנטיות של מסורות קולינריות הונגריות. זה קל להפליא להכנה ומביא פרץ של רעננות לכל ארוחה.
זמן נחוץ: זמן הכנה: 15 דקות| זמן מנוחה: שעה| זמן כולל: שעה ו-15 דקות
הכנת סלט מלפפונים הונגרי- רכיבים
- 2 מלפפונים גדולים
- 1 כפית מלח
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות סוכר
- 100 מ"ל חומץ לבן
- 100 מ"ל מים
- 1 כפית פפריקה הונגרית מתוקה
- שמיר טרי, קצוץ (לא חובה לקישוט)
איך להכין סלט מלפפונים הונגרי- שלבים
- קולפים את המלפפונים ופורסים אותם דק מאוד, בעזרת פורס מנדולינה לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
- מניחים את פרוסות המלפפון במסננת, מפזרים את כפית המלח ומניחים להן לשבת כ-10 דקות כדי לשאוב עודפי מים.
- בקערה קטנה, טורפים יחד את השום הטחון, הסוכר, החומץ הלבן והמים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- שוטפים את פרוסות המלפפון המלוח במים קרים ומייבשים אותן במגבת מטבח.
- מניחים את פרוסות המלפפון בקערת הגשה ויוצקים עליהן את תערובת החומץ, מוודאים שכל הפרוסות מצופות היטב.
- מפזרים את הפפריקה ההונגרית המתוקה על פרוסות המלפפון ומערבבים בעדינות לאיחוד.
- מכסים ומקררים את הסלט למשך שעה לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- לפני ההגשה, מערבבים עדין את הסלט ומקשטים בשמיר טרי קצוץ, אם משתמשים בו.
סלט מלפפונים הונגרי הוא התגלמות של תוספת מרעננת וקלילה, עם המרקמים הפריכים והטעמים התוססים שלה. הוא משמש כליווי מושלם לכל חגיגה הונגרית או כמנקה חך מענג בארוחה מרובת מנות. הפשטות שלו, בשילוב עם עומק הטעם מהפפריקה והשום, מציגה את יופיו של המטבח ההונגרי בכל ביס.