יצירת ריבת תפוחים עיראקית היא תהליך מענג שמעניק למטבח שלכם ריח מתוק של תפוחים ותבלינים. המתכון המסורתי הזה מציע איזון מושלם בין מתיקות וחמצות, מה שהופך אותו לתוספת מענגת לשולחן ארוחת הבוקר שלך או למתנה ביתית מקסימה עבור אנשים אהובים.
איך מכינים ריבת תפוחים עיראקית – המרכיבים:
כדי להכין ריבת תפוחים עיראקית, תצטרכו:
- 2 ק"ג תפוחים (בחרו זנים מתוקים ומעט חמוצים)
- 500 גרם סוכר מגורען
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית ציפורן טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 250 מ"ל מים
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, החליפו את הסוכר המגורען בממתיק ידידותי לטבעוני כמו סירופ מייפל או סוכר קוקוס.
- מתכון זה נטול גלוטן באופן טבעי.
איך להכין ריבת תפוחים עיראקית – צעד אחר צעד
- קולפים, מגרעים וקוצצים את התפוחים לקוביות קטנות בגודל של כ-1 ס"מ.
- מערבבים בסיר גדול את התפוחים הקצוצים, הסוכר, מיץ הלימון, הקינמון הטחון, הציפורן הטחון, אגוז המוסקט הטחון והמים.
- מערבבים היטב את התערובת עד שהסוכר נמס.
- מניחים את הסיר על אש בינונית ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה.
- מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לתערובת להתבשל, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כשעה או עד שהתפוחים רכים והתערובת מסמיכה למרקם דמוי ריבה.
- לאחר שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה, מסירים אותה מהאש ומניחים לה להתקרר מעט.
- אם אתם מעדיפים ריבה חלקה יותר, אפשר להשתמש בבלנדר טבילה כדי לטהר את התערובת עד לקבלת מרקם חלק.
- מעבירים את הריבה לצנצנות נקיות ומעוקרות ומשאירים כ-1 ס"מ מרווח בחלק העליון.
- סוגרים היטב את הצנצנות ונותנים לריבה להתקרר לחלוטין לפני שמאכסנים אותה במקרר.
מתכון זה מניב כ-4 צנצנות בגודל בינוני של ריבה. מתכון זה נועד לשרת מפגש קטן או מתנה מענגת לחברים ובני משפחה.