אוכל זה החיים

מתכון ללזניה ראגו

לזניה ראגו
4/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
בשרי

לזניה ראגו היא מאכל איטלקי קלאסי שזכה לפופולריות ברחבי העולם בשל טעמו העשיר והטעים. מנת הפסטה הדשנה הזו משובצת ברוטב בולונז טעיםאטריות לזניה נימוחות.

את מקורותיה של הלזניה אפשר למצוא ברומא העתיקה, שם היא הוכנה עם שכבות של פסטה, רוטב ומילויים שונים. עם הזמן, היא התפתחה ללזניה האהובה שאנו מכירים היום.

מתכון ללזניה ראגו – כדאי לדעת:

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • כמות: מתכון זה משרת בדרך כלל 6-8 אנשים.
  • רמת קושי: בינונית. 
  • כשרות: בשרי

רכיבים להכנת לזניה ראגו

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים, קצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס יין אדום (לא חובה)
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס קמח
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 250 גרם אטריות לזניה מבושלות לפי הוראות האריזה

לזניה ראגו – הוראות להכנת המתכון

  1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את בשר הבקר הטחון. מבשלים עד להשחמה, מפרקים אותו לחתיכות קטנות בעזרת כף עץ. הסירו את כל עודפי השומן מהמחבת.
  2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ, השום, הגזר והסלרי. מטגנים עד שהירקות מתרככים.
  3. מערבבים פנימה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, היין האדום (אם משתמשים), אורגנו מיובש, בזיליקום מיובש, מלח ופלפל. מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לרוטב להתבשל כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  4. מערבבים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל לתוך הרוטב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. להרכבת הלזניה מורחים שכבה דקה של רוטב בולונז על תחתית תבנית אפייה (בערך 23X33 ס"מ).
  7. מניחים מעל הרוטב שכבה של אטריות לזניה מבושלות, ואחריה שכבה של רוטב בולונז. חוזרים על השכבות עד לשימוש בכל החומרים, ומסיימים בשכבת רוטב מעל.
  8. מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות. לאחר מכן, מסירים את נייר הכסף ואופים 15-20 דקות נוספות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
  9. מוציאים את הלזניה מהתנור ונותנים לה להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
  10. מגישים את הלזניה ראגו חמה, פרוסה למנות.

סיבות לנסות את המתכון ללזניה ראגו

  1. טעמים מעוררי תיאבון: לזניה ראגו משלבת את העושר המלוח של רוטב בולונז בבישול איטי ויוצרת הרמוניה מענגת של טעמים בכל ביס.
  2. אוכל מנחם במיטבו: המנה הזו היא התגלמותו של אוכל מנחם, מושלם ללילות נעימים או מפגשים משפחתיים. אופיו הלבבי וטעמו המשביע הופכים אותו לחביב הקהל.
  3. רב תכליתי וניתן להתאמה אישית: לזניה ראגו מאפשרת אינסוף וריאציות והתאמה אישית. אפשר להוסיף מרכיבים נוספים כמו פטריות, תרד או סוגים שונים של גבינה כדי להתאים להעדפות הטעם שלכם.
  4. אפשרות להכנה מראש: לזניה ראגו היא מנה מצוינת להכנה מראש. אפשר להכין אותה מראש ולקרר או להקפיא אותו למועד מאוחר יותר, מה שהופך אותה לאופציה נוחה ללוחות זמנים עמוסים או לאירוח.

דגשים וחלופות למתכון

  • לשומרי כשרות: בשרי. יש לודא שכל המרכיבים במתכון הם עם תעודת כשרות. 
  • חלופה צמחונית: להשמיט את בשר הבקר הטחון ולהחליף אותו בתחליף בשר או שילוב של פטריות ועדשים לתוספת מרקם וטעם.
  • חלופה ללא גלוטן: השתמשו באטריות לזניה ללא גלוטן או החליפו אותן בקישואים או חציל פרוסים דק ליצירת שכבות.
  • חלופה טבעונית: החליפו את המרכיבים הבשריים בחלופות צמחיות. השתמשו בתחליף בשר טחון טבעוני.

טיפים לשדרוג המתכון

  • לטעם עמוק יותר, הניחו לרוטב הבולונז להתבשל זמן רב יותר. ככל שהוא מתבשל יותר זמן, כך הטעמים מתמזגים יחד 
  • הוסיפו שכבה של תרד מוקפץ או פטריות בין הרוטב והאטריות לתוספת תזונה וטעם.
  • נותנים ללזניה לנוח כמה דקות לאחר הוצאתה מהתנור. זה יעזור לה להתייצב ויקל על החיתוך וההגשה.

יתרונות תזונתיים ללזניה ראגו

  1. לזניה ראגו מספקת שילוב מאוזן של פחמימות, חלבונים ושומנים.
  2. זהו מקור טוב לחומרים מזינים חיוניים, כולל ויטמין A, ויטמין C, ויטמין B12, סידן וברזל.
  3. עם זאת, חשוב לציין שפרופיל התזונה יכול להשתנות בהתאם למרכיבים הספציפיים ולגודל המנות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן