סלט חסה ואגסים היא מנה פשוטה להפליא אך אלגנטית שמשלבת את הרעננות הפריכה של החסה עם הבסיסיות המתוקה של אגסים בשלים. הסלט הזה הוא עדות לכוחו של שילוב מרכיבים טריים ואיכותיים לתוצאה גדולה מסך חלקיו. תוספת של רוטב טעים ופריכות של אגוזים או זרעים מעלה את הסלט, מה שהופך אותו לאופציה מתוחכמת למנה ראשונה, תוספת או ארוחה קלה.
בין אם אתם מחפשים להרשים אורחים או סתם לפנק את עצמכם במנה מרעננת ובריאה, סלט החסה והאגסים הזה בטוח ישמח.
הכנת סלט חסה ואגסים- רכיבים
- 1 ראש חסה (כגון רומיין, חסה חמאה או ירקות מעורבים), שטוף ומיובש
- 2 אגסים בשלים, מגורעים ופרוסים דק
- 50 גרם אגוזי מלך או פקאן, קלויים וקצוצים גס
- 50 גרם גבינה כחולה או גבינת עיזים, מפורת (לא חובה)
- עבור ההלבשה:
- 60 מ"ל שמן זית
- 20 מ"ל חומץ יין לבן או מיץ לימון
- 1 כף דבש
- 1 כפית חרדל דיזון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- זמן הכנה כולל: 15 דקות
איך מכינים מתכון סלט חסה ואגסים- הוראות
- קורעים את החסה לחתיכות בגודל ביס ומניחים אותן בקרת סלט גדולה.
- משתמשת לקערה עם החסה את האגסים הפרוסים דק.
- אם משתמשים בהם.
- בקערה קטנה או צנצנת, פים יחד את שמן הזית, חומץ יין או מיץ לימון, דבש וחרדל טורדל דיזון עד לקבלת תערובת לבן אחידה.
- מתבלים את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם.
- מטפטפים את הרוטב על הס, מערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יהיו מצופים בצורה אחידה.
- מגישים את הסלט מיד כדי ליהנות מהפריכות של החסה ומהטריות של האגסים.
סלט החסה אגסים הזה הוא לא רק חגיגה לעיניים עם הצבעים והמרקמים התוססים שלו, אלא גם שמחה לחיך, ומציעה תערובת והרמונית של טעמים שהם גם מרעננים וגם משביעים. הגבינה הקרמית אגוזים הפריכים לממכר והעומק לסלט, בעוד האגסים והרוטב החריף יוצרים איזון מושלם של טעמים. זו מנה אידיאלית לכל אירוע שדורש משהו קליל אך מפנק.