סלט חסה עם קרוטונים הוא קלאסיקה נצחית המשלבת את הרעננות הפריכה של החסה עם התענוג הפריך והמלוח של קרוטונים תוצרת בית.
הסלט הזה מייצר את האיזון המושלם בין פשטות לטעם, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית לארוחת צהריים מהירה, לארוחת ערב קלה או לתוספת נלווית לארוחה משוכללת יותר. תוספת של רוטב ביתי יכולה להעלות את הסלט הזה מרגיל ליוצא דופן, ולאפשר לטעמים הטבעיים של החסה ולעושר הקרוטונים לזרוח. בין אם אתה שף ותיק או טירון במטבח, סלט חסה זה עם קרוטונים בטוח ירשים עם ההכנה הפשוטה והתוצאות הטעימות שלו.
מתכון זה הוא פרווה, אבל מי שמעוניין יכול להוסיף לו גבינת פרמזן (מומלץ) כפי שאנו מציעים בהמשך.
שיהיה בכיף!
זמן נחוץ
- זמן הכנה: 15 דקות (לא כולל זמן הכנת קרוטונים)
- זמן כולל: 15 דקות
איך להכין סלט חסה עם קרוטונים – רכיבים
- 1 ראש חסה (כגון רומיין, חסה חמאה או ירקות מעורבים), שטוף ומיובש
- קרוטונים תוצרת בית (עיין במתכון הקודם לקרוטונים)
- עבור הרוטב:
- 60 מ"ל שמן זית
- 20 מ"ל חומץ יין לבן או מיץ לימון
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 שן שום, קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תוספות אופציונליות: גבינת פרמזן מגורדת, עגבניות שרי, פרוסות מלפפון
איך מכינים סלט חסה וקרוטונים – הצעדים
- קורעים את החסה לחתיכות בגודל ביס ומניחים אותן בקערת סלט גדולה.
- מוסיפים לקערה עם החסה כמות נדיבה של קרוטונים ביתיים.
- אם משתמשים, מוסיפים לקערת הסלט את המרכיבים האופציונליים כגון גבינת פרמזן מגולחת, עגבניות שרי ופרוסות מלפפון.
- בקערה קטנה או צנצנת, טורפים יחד את שמן הזית, חומץ יין לבן או מיץ לימון, חרדל דיז'ון, שום טחון, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה ותחליב.
- מטפטפים את הרוטב על הסלט והקרוטונים, מערבבים בעדינות כדי להבטיח שהכל יהיה מצופה אחיד.
- מגישים את הסלט מיד כדי ליהנות מהפריכות של החסה ומהפריכות של הקרוטונים.
סלט חסה זה עם קרוטונים הוא חגיגה של מרקמים וטעמים, מה שהופך אותו למנה רב-תכליתית שניתן להתאים אישית כך שתתאים לטעמכם או למרכיבים שיש לכם בהישג יד.
הקרוטונים הביתיים מוסיפים קראנץ' מענג ועומק טעם שגרסאות שנרכשו בחנות פשוט לא יכולות להשתוות אליו, בעוד שהרוטב הביתי מאחד את כל המרכיבים בתערובת הרמונית. תיהנו מהסלט הזה כמנה בריאה ומשביעה, שמהנה להכנה כמו שהיא לאכילה.