אוכל זה החיים

סלט חסה עם מנגו, פקאן וחמוציות [לא תאמינו כמה זה שילוב מנצח]

סלט חסה עם מנגו פקאן וחמוציות
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מה יותר חגיגי מסלט קיץ מלא צבע, טעם וכיף שכולם ירצו להתארח אצלכם רק כדי להתמכר אליו מחדש? הסלט הזה הוא השילוב המנצח בין מתוק למלוח, פריך ורענן, עדין ועז – והכל בקערה אחת שמאירה ומשמחת כל שולחן.

מה שהופך אותו למיוחד כל כך זה המפגש הלא צפוי בין הרכיבים. כל ביס מפתיע מחדש עם מרקמים וטעמים שונים – החסה הפריכה, המנגו העסיסי, אגוזי הפקאן הקלויים, והחמוציות החמצמצות. ביחד הם יוצרים הרמוניה מעוררת חושים שמרקידה על הלשון ומשאירה תחושה של אושר צרוף.

והכי טוב? שהוא קל להכנה בטירוף! ברגע שריכזתם את כל המצרכים, רק נותר לכם לקצוץ, לערבב ולהגיש. זה אפילו לא דורש מיומנויות מיוחדות או ציוד יקר, אלא רק קצת אהבה וצבעוניות בלב. התוצאה תמיד תראה מרשימה ומושקעת, כאילו עמלתם עליה שעות – אבל רק אתם תדעו כמה פשוט וכיפי היה להכין אותה.

אז בואו ניתן לסלט הזה להפוך את הקיץ שלנו למסיבה אמיתית! בין אם זה לארוחת צהריים קלילה במרפסת, פיקניק שכונתי או מפגש חברים ספונטני – תמיד יש מקום לקערה נדיבה של חסה, מנגו ופקאן קסום. הניחוחות, הצבעים והטעמים הנועזים כבר יעשו את שלהם וימשכו אליו כל יד שעוברת בסביבה.

  • זמן הכנה משוער: 15 דקות
  • כמות: מספיק ל-4 סועדים להתפנק
  • דרגת קושי: קלה כמו אחד ועוד אחד

החומרים שיהפכו את הסלט שלכם למושלם ובלתי נשכח

  • 2 ראשי חסה אייסברג או תערובת עלים ירוקים שאתם אוהבים
  • 1 מנגו בשל וחתוך לקוביות
  • 1/2 כוס פקאן מסוכר קלוי וקצוץ גס
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/4 בצל סגול פרוס דק
  • גבינת פטה מפוררת להגשה

לרוטב הווינגרט:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי לבן
  • 1 כף דבש או סירופ מייפל
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • מלח ים ופלפל שחור טרי לפי הטעם

שדרוגים מעניינים ללא גלוטן וטבעוניים שווים במיוחד

רוצים להפוך את זה לגרסה טבעונית? פשוט תחליפו את גבינת הפטה בקוביות טופו עדינות או במחית אבוקדו קרמית. לווריאציה ללא גלוטן, בדקו שהפקאן והחמוציות נקיים מכל עקבות של חיטה. ואם בא לכם עוד פריכות וויטמינים, הוסיפו גם כרוב אדום וגזר מגורר דק בשלב הערבוב.

מוכנים לצלול פנימה? צעד אחר צעד להכנת הסלט

  1. בקערה גדולה שמים את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב במזלג עד לאיחוד מלא. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  2. שוטפים היטב את עלי החסה במים קרים ומייבשים בעדינות עם מגבת נייר. קורעים לפיסות גדולות ומעבירים לקערת ההגשה.
  3. מוסיפים מעל את קוביות המנגו, הפקאן, הבצל הסגול והחמוציות. מערבבים קלות עם הידיים.
  4. יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים שוב בעדינות עד שכל העלים מצופים יפה.
  5. מפזרים מעל את גבינת הפטה המפוררת או האבוקדו, נותנים למנה ללכת על עצמה כמה דקות, ומגישים מיד כשהכל עוד רענן וקריספי!

הסלט שלכם מוכן עכשיו לקבל פנים של כוכב! מזמין ומרהיב בדיוק כמו שדמיינתם, אולי אפילו יותר. והמראה הוא רק ההתחלה – כי ברגע שתטבלו את המזלג הראשון, תרגישו את הקונצרט המדהים של טעמים פוגש אתכם בכל ביס. החמיצות של החומץ והלימון, המתיקות של המנגו והדבש, המליחות העדינה של הפטה, והפריכות המטריפה של הפקאן – ביחד הם סימפוניה אמיתית בפה.

כמה סיבות מעולות למה הסלט הזה סופר פוד אמיתי

  • החסה עשירה בסיבים תזונתיים, ברזל, סידן ונוגדי חמצון
  • המנגו מכיל המון ויטמין C לחיזוק מערכת החיסון והעור הבריא
  • אגוזי פקאן מלאים בשומן חד בלתי רווי ואומגה 3 לשמירה על הלב
  • חומץ בלסמי תורם לאיזון רמות הסוכר ולעיכול יעיל יותר
  • בצל סגול עשיר בקוורציטין, נוגד חמצון שיכול למנוע מחלות כרוניות

אז רואים שעם מנה אחת פשוטה כזו אנחנו מצליחים למלא את הגוף בכל כך הרבה דברים טובים? זו הסיבה שבכל פעם שמתחשק לי להרגיש הכי בריאה ומאוזנת, סלט חסה עם מנגו הוא התשובה הראשונה שקופצת לי לראש.

ועכשיו תחשבו על כל השדרוגים המגניבים שאפשר לעשות כדי להתאים אותו לטעם האישי שלכם. אני למשל מתה על תוספת של נבטים ירוקים רעננים או עשבי תיבול קצוצים כמו כוסברה ונענע. בימים שבא לי משהו יותר מלא, אני קולה חזה עוף או שרימפס ומוסיפה פנימה להעשרת החלבון. ולפעמים כשמתחשק קצת אקזוטיקה, אני מערבבת פנימה קוביות אננס צלוי, שום שחור וג'ינג'ר טרי. האפשרויות פשוט אינסופיות!

8 שאלות ותשובות ששאלתם על הסלט המדהים הזה

איך בוחרים מנגו שיהיה מתוק ובשל בדיוק במידה הנכונה? המנגו צריך להיות קצת רך למגע אבל לא נמעך או מבריק מדי – זה סימן שהוא עבר את השיא שלו. תחפשו פרי שיש לו ריח מתקתק וארומטי באזור החיבור לגזע, והימנעו מכאלו שיש עליהם כתמים חומים או שקועים.

אם אין לי פקאן, אילו אגוזים אחרים יכולים להתאים כאן? שקדים קלויים, אגוזי מלך או אפילו בוטנים מסוכרים יכולים להחליף נהדר ולתת מרקם דומה של פריכות. אם יש לך רגישות לאגוזים, נסה גם גרעיני דלעת או חמניות קלויים קלות במחבת.

האם חייבים להשתמש בחסה או שאפשר עם עלים ירוקים אחרים? לגמרי אפשר לגוון בעלים כמו תרד תינוקות, רוקט, קייל או אפילו עלי בייבי של סלק ומנגולד. כל ירק עלים שאתם אוהבים יכול להתאים, רק שימו לב לטעמים חזקים שעלולים להאפיל על שאר המרכיבים.

מה עושים אם יש שאריות של סלט שעמד כמה שעות? במידה והסלט כבר התערבב עם הרוטב, הוא באמת לא ישרוד עד יום המחרת בלי להתפורר ולאבד את הכריספיות. אבל אם הכנתם יותר מדי, פשוט תאחסנו את העלים והתוספות בנפרד מהרוטב במקרר, וערבבו ממש לפני ההגשה.

אפשר להכין את הסלט כמה שעות לפני הארוחה ולשמור במקרר? בהחלט! העיקר לא להוסיף את הרוטב ולערבב רק כשכולם מוכנים לאכול. אפשר בשלב ההכנה לסדר את העלים והתוספות יפה בקערה, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר עד שעתיים-שלוש לפני ההגשה.

איך משיגים את האיזון המושלם בין הרוטב לסלט עצמו? זה קצת עניין של טעם אישי, אבל בדרך כלל כמות של כף-כף וחצי רוטב לכל סועד מספיקה לשמור על הלחות בלי להטביע את העלים. התחילו עם קצת פחות, ערבבו היטב ורק אם צריך הוסיפו עוד. הסוד הוא לצפות ולא לשטוף.

מה קורה אם הרוטב יצא מתוק/חמוץ/מלוח מדי? אל דאגה, הכל ניתן לאיזון בקלות! אם החמיצות עזה מדי, טפטפו עוד קצת דבש או סירופ מייפל. מתיקות גבוהה מדי? עוד מעט חומץ או מיץ לימון יפתרו את זה ברגע. ואם המליחות חזקה, דללו עם עוד מעט שמן זית עד שהטעם מתאזן.

כמה ערך קלורי יש בצלחת כזו של סלט? זה תלוי כמובן בכמות המדויקת של הרכיבים ובגודל המנה, אבל בממוצע מדובר על כ-250 קלוריות לצלחת אישית. רוב הקלוריות מגיעות מהשמן, האגוזים והפירות – אבל אלו קלוריות בעלות ערך תזונתי גבוה שמלאות ברכיבים חיוניים לגוף.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן