אוכל זה החיים

מתכון לקדירת בשר ביין אדום וירקות שורש בתנור

מתכון לקדירת בשר ביין אדום וירקות שורש בתנור
4.5/5
זמן הכנה:
210 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

קדירת בשר ביין אדום וירקות שורש היא מנה דשנה וכפרית שמקורה במסורות הקולינריות העשירות של צרפת. המתכון המענג הזה משלב נתחי בשר עדינים עם יין אדום ארומטי ומגוון של ירקות שורש צבעוניים, ויוצר סימפוניה של טעמים שתעביר את בלוטות הטעם שלך אל האזור הכפרי הציורי של פרובנס. בין אם אתם מארחים לארוחה בביתכם או מחפשים אוכל מנחם בערב קריר, המנה הזו היא תענוג אמיתי. 

סיבות משכנעות לנסות את המתכון לקדירת בשר ביין אדום וירקות שורש בתנור

  • השילוב של יין אדום, בשר עדין וירקות שורש יוצר פרופיל טעמים עמוק ומורכב.
  •  מנה זו עשירה בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון מהירקות, ומציעה תועלות תזונתיות.
  • ניתן להשתמש בסוגים שונים של בשר, מה שהופך את המנה הזו למנה שתוכלו להתאים לטעמכם.
  • הגישו את המנה במפגשים, והרשימו את האורחים שלכם.
  • ניתן להתאים את המרכיבים כך שיתאימו לטעם שלכם, הוסיפו עשבי תיבול או תבלינים להתאמה אישית.
  •  אפשר להשתמש בירקות שורש עונתיים לפרץ נוסף של טריות.

מרכיבים להכנת קדירת בשר ביין אדום וירקות שורש בתנור

  • 750 מ"ל (בקבוק אחד) יין אדום (כגון בורדו או בורגונדי)
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 ענפי טימין טרי
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 800 גרם בשר בקר (או טלה, עוף או שילוב)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 250 מ"ל ציר בקר או ירקות
  • 2 כפות קמח (או חלופה ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

קדירת בשר ביין אדום וירקות שורש בתנור – הוראות הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את היין האדום, השום הטחון, הטימין, עלי הדפנה, המלח והפלפל השחור.
  2. מוסיפים את הבשר למרינדה, מוודאים שהוא שקוע במלואו. מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה.
  3. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס (320 מעלות צלזיוס).
  4. בקדירה גדולה ומתאימה לתנור מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה.
  5. מוציאים את הבשר מהמרינדה, מייבשים אותו בנייר סופג וצורבים אותו בקדירה עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים את הבשר ומניחים אותו בצד.
  6. לאותה קדירה, הוסיפו את הבצל הקצוץ, הגזר, הסלרי ותפוחי האדמה. מטגנים כ-5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  7. מוסיפים את השום הטחון ורסק העגבניות תוך ערבוב עוד 2 דקות.
  8. מפזרים את הקמח על הירקות ומערבבים.
  9. יוצקים פנימה בהדרגה את המרינדה (ללא הבשר) והמרק תוך כדי ערבוב מתמיד. מביאים לרתיחה, נותנים לרוטב להסמיך.
  10. מחזירים את הבשר הצרוב לקדירה, מוודאים שהוא שקוע ברוטב. מתבלים בתוספת מלח ופלפל שחור לפי הצורך.
  11. מכסים את הקדירה במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש.
  12. הניחו לתבשיל להתבשל בתנור במשך 2.5 עד 3 שעות, או עד שהבשר רך במזלג והטעמים התמזגו יחדיו.
  13. בודקים מדי פעם ומוסיפים עוד מרק במידת הצורך כדי לשמור על המרקם הרצוי.
  14. מוציאים את הקדירה מהתנור ונותנים לה לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
  15. מגישים את קדירת הבשר ביין אדום וירקות שורש חמים, מעוטרים בטימין טרי או פטרוזיליה.

יתרונות תזונתיים

  • המנה הזו עשירה בחלבון מהבשר.
  • ירקות השורש מספקים מנה בריאה של סיבים תזונתיים, ויטמינים (A ו-C), ומינרלים (אשלגן ומגנזיום).
  • יין אדום מכיל נוגדי חמצון שיש להם יתרונות בריאותיים שונים.

דגשים וחלופות למתכון

  • לאוכלי כשרות: פרוה. יש לודא שכל המרכיבים במנה הם עם תעודת כשרות.
  • לבעלי רגישות לגלוטן: ניתן לוותר על הקמח או להחליף לקמח ללא גלוטן. 

טיפים לשדרוג המתכון

  • התנסו בסוגי בשר שונים לחווית טעם ייחודית.
  • הוסיפו עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין או מרווה לקבלת טעמים ארומטיים נוספים.
  • הגישו את המנה עם תוספת של לחם פריך או מעל פסטה מבושלת לארוחה מלאה יותר.
  • אל תנסו לקצר את תהליך הבישול האיטי; זה המפתח לטעמים העשירים של המנה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן