אוכל זה החיים

מתכון פונדו בשר ט-ר-פ-ת (רגע..מה?!)

מתכון פונדו בשר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
בשרי

על פונדו בשר, שמעתם? אולי כן, כי בכל זאת הגעתם לפה…

פונדו בשר, הידוע גם בשם פונדו בורגיניון, הוא דרך נעימה ואלגנטית לסעוד, שמקורה בשוויץ אך עם קריצה למטבח הצרפתי.

חווית אוכל זו כוללת אורחים שמבשלים את נתחי הבשר שלהם בסיר משותף של שמן חם, ממש ליד השולחן. זה לא רק אכילה; זוהי ארוחה אינטראקטיבית המזמינה שיחה, צחוק והרפתקה קולינרית משותפת. מגוון הבשרים ורטבי הטבילה מאפשרים חגיגה הניתנת להתאמה אישית, מה שמבטיח שיש משהו לכולם ליהנות.

בין אם זה אירוע מיוחד או מפגש מזדמן, פונדו בשר מבטיח חווית אוכל בלתי נשכחת ומרתקת.

זמנים?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: תלוי בבישול אישי ליד השולחן
  • זמן כולל: כ-30 דקות (לא כולל זמן האוכל)

איך להכין פונדו בשר – הרכיבים

  • 600 גרם שקדי בקר חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 600 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 300 מ"ל שמן צמחי או שומן בקר לטיגון
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לתיבול
  • – לרטבים –
  • איולי שום: מערבבים 100 מ"ל מיונז עם שן שום כתושה וכפית אחת של מיץ לימון.
  • רוטב חרדל: שלבו 100 מ"ל מיונז, 2 כפות חרדל דיז'ון, כף דבש ונתז של חומץ.
  • רוטב חזרת: ערבבו 100 מ"ל שמנת חמוצה עם 2 כפות חזרת מוכנה, 1 כפית מיץ לימון וקורט מלח.
  • – להגשה –
  • מבחר צדדים כמו תפוחי אדמה קטנים מבושלים, מגוון ירקות חיים (מקלות גזר, רצועות פלפל) וקוביות לחם.

איך מכינים פונדו בשר מדהים שלב אחר שלב

  1. התחל בהכנת רטבי הטבילה שלך. מערבבים את המרכיבים של כל רוטב בקערות נפרדות ומקררים עד להגשה. מתבלים את קוביות הבקר והעוף במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
  2. יוצקים את השמן הצמחי או ממיסים את שומן הבקר בסיר פונדו ומחממים אותו על הכיריים. כוונו לטמפרטורה של כ-180 מעלות צלזיוס – השתמשו במדחום בישול כדי לבדוק. היזהר מאוד בניהול החום כדי למנוע כל סיכון של התזת השמן או התחממות יתר.
  3. לאחר שהשמן חם, העבירו בזהירות את סיר הפונדו למבער פונדו מאובטח המוצב ליד שולחן האוכל. ודא שכל אמצעי הבטיחות קיימים כדי לנהל את השמן החם.
  4. מסדרים את הבשר, הדפנות ורטבי הטבילה סביב סיר הפונדו שעל השולחן.
  5. ספקו לכל אורח מזלג או שיפוד פונדו. האורחים יכולים לנפנף את קוביות הבשר ולבשל אותן בשמן החם למידת העשייה הרצויה. זה בדרך כלל לוקח בערך 1-2 דקות לבשר בקר בינוני-רייר, קצת יותר זמן לעוף כדי להבטיח שהוא מבושל לחלוטין.
  6. לאחר בישולו, ניתן לטבול את הבשר בכל אחד מהרטבים וליהנות ממנו עם מבחר הצדדים.
  7. עודדו את האורחים לערבב ולהתאים בשרים ורטבים למגוון טעמים.

פונדו בשר הוא דרך מענגת ליהנות מארוחה, ומציעה גם חוויה קולינרית מפוארת וגם הזדמנות לאורחים לעסוק בתהליך הבישול. זוהי מנה מושלמת למי שאוהב לארח ארוחות ערב קצת יוצאות מגדר הרגיל, ומספקת אווירה חמימה ואינטראקטיבית המשביעה לא פחות מהאוכל הטעים שמוגש.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן